Basiscursus Fotografie in één dag: Gebruik alle mogelijkheden van je camera.

Wil je alle mogelijkheden van je digitale camera ontdekken en echt betere foto’s leren maken? Maar je snapt nog niet alles van al die opties en instellingen?  Dan is deze ééndaagse cursus voor jou!

Neem je eigen camera (en de handleiding!) mee en we gaan aan de slag! Een handmatig instelbare camera waarop je diafragma en sluitertijd kunt instellen, is een vereiste om deel te kunnen nemen.

Wat leer je tijdens deze basiscursus?

Het programma is als volgt:

In de ochtend krijg je in een rustig tempo  je veel informatie over diafragma, sluitertijden en isowaarden en hoe je jouw camera handmatig kan instellen. Ook leer je over veel gebruikte functies in jouw camera. Deze dagcursus is een mix van theorie en praktijk. Je krijgt dan ook kleine opdrachtjes die je moet maken. Het fotograferen in de automatische stand is na deze cursus verleden tijd.

In de middag krijg je meer praktijkopdrachten zowel binnen als buiten het lokaal. Op een groot scherm gaan we de gemaakte foto's bekijken, bespreken en nemen we voldoende tijd om bepaalde onderwerpen nog meer aan te stippen. We gaan ook aan de slag met compositie. Hoe breng je een onderwerp zo in beeld dat het een mooie, creatieve en uitgebalanceerde foto wordt.

Aan het eind van de dag krijg je een opdracht mee die je moet/mag maken. Als je die af hebt stuur je die op naar je docent, die de opdracht zal bekijken en van commentaar zal voorzien.