Film en Animatie cursus voor kinderen; 1 x 6 lessen, daarna (2 x 10 lessen van 1,5 uur 

1e blok: Stop motion met klei poppetjes in een klein decor. 5-13 jaar. 
2e blok: Een animatie maken van zelf gemaakte figuren in de werkelijke wereld. 5-13 jaar.
3e blok: Basiscursus film voor kinderen, maak je eigen film of vlog. 5-13 jaar.

1. Blok 1 In blok 1 werken de kinderen aan een stop motion filmpje met klei poppetje. Deze klei blijft soepel en de poppetjes kan je kleine bewegingen laten maken. De kleifiguren bewegen in een fantasie landschap met een zelf geschilderde achtergrond. 
Iedere les wordt een nieuw element toegevoegd, zodat ook licht, geluid, decor en het verhaal begrippen zijn die gaan leven. Tijdens de lessen worden de filmpjes gemonteerd met begeleiding van de docent. 

2. In blok 2 wordt een animatie gemaakt van zelf gemaakte figuren van papier, ijzerdraad, papier-maché, lego of ander materiaal. De figuren lopen in een groot zelfgemaakt decor waar kinderen samen aan kunnen werken. Van natuurlijk materiaal bouwen we een omgeving voor de figuren, denk aan bomen, bergen en grotten. Er worden veel technische oplossingen gezocht en gevonden om een vloeiende animatie te maken. Tijdens de lessen worden de filmpjes gemonteerd onder begeleiding van de docent. Als het filmpje klaar is worden geluid opnamen gemaakt en toegevoegd en van titels voorzien.

3. In blok 3 wordt een filmpje gemaakt over jezelf: wie ben je, waar ben je goed in, wat vind je leuk of wie zou je willen zijn en hoe zie je er dan uit? In de eerste lessen gaan we een filmfragment van Charlie Chaplin naspelen. We begrijpen hoe een draaiboek werkt, welke camera standpunten er zijn, wat acteren is en hoe het is opgenomen en gemonteerd. Daarna mag je zelf een korte film of vlog maken. Tijdens de lessen worden de filmpjes gemonteerd onder begeleiding van de docent. 

Je docent is Marieke Thiescheffer.