Film en Animatie cursus voor kinderen; 1 x 6 lessen, daarna (2 x 10 lessen van 1,5 uur 

1e blok: Stop motion met klei poppetjes in een klein decor. 5-13 jaar. 
2e blok: Een animatie maken van zelf gemaakte figuren in de werkelijke wereld. 5-13 jaar.
3e blok: Basiscursus film voor kinderen, maak je eigen film of vlog. 5-13 jaar.

1. In blok 1 werken de kinderen aan een stop motion filmpje met klei poppetje. Deze klei blijft soepel en de poppetjes kan je kleine bewegingen laten maken. De kleifiguren bewegen in een fantasie landschap met een zelf geschilderde achtergrond. 
Iedere les wordt een nieuw element toegevoegd, zodat ook licht, geluid, decor en het verhaal begrippen zijn die gaan leven. Tijdens de lessen worden de filmpjes gemonteerd met begeleiding van de docent. 

2. Je kunt kiezen uit: tekenen, schilderen, timmeren, animatie, 3D figuren en kleien. Met tekenen leren we stap voor stap dieren natekenen. En er is een hoek waar je een stop motion kan maken met speciale klei of andere 3D figuren. Bij schilderen bedenk je zelf een onderwerp en je leert een kleurenpalet maken. Timmeren, 3D figuren maken of kleien; het materiaal is aanwezig en je mag zelf weten wat je maakt. 
De docent helpt je als je niet verder kan.

3. In blok 3 kun je kiezen uit: tekenen, schilderen, timmeren, animatie, 3D figuren en kleien. Met tekenen leren we stap voor stap dieren natekenen. En er is een hoek waar je een stop motion kan maken met speciale klei of andere 3D figuren. Bij schilderen bedenk je zelf een onderwerp en je leert een kleurenpalet maken. Timmeren, 3D figuren maken of kleien; het materiaal is aanwezig en je mag zelf weten wat je maakt. De docent helpt je als je niet verder kan.

Je docent is Marieke Thiescheffer.