De vroege geschiedenis van Nederland in zes lessen

Van het paleolithicum tot met de Romeinen. Je leert dit deel van de geschiedenis van Nederland kennen in deze cursus. Hoe leefde men, woonde men, wat maakte men in die periode? De activiteiten van de mens staan centraal in de archeologie. Vuurstenen bijlen, aardewerken potten, fuiken van twijgen en veel meer artefacten die in Nederland gevonden en veel meer zijn hier de getuigen van. Hoe je achter die activiteiten komt – de weg van vooronderzoek via opgraven tot het achterhalen van de verhalen van je vondsten – ook dat hoort u bij deze cursus.

Archeologie van Nederland voor volwassenen

Deze cursus is geschikt voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden.

Wat leer je tijdens Archeologie van Nederland?

In deze cursus leer je, naast de specifieke inhoud, kijken en verbanden zien tussen het verleden en het heden, tussen culturen, tussen verschillende kunststromingen en kunstdisciplines. Samen kijken, luisteren en interpreteren om met plezier nieuwe kennis op te doen!

Deze cursus vormt een onderdeel van de cursussen Kunstgeschiedenis op dinsdag. Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.

Wat zijn de lesvormen?

Groepsles. De cursus bestaat uit vijf lessen en een excursie.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Archeologie van Nederland?

Voor deze cursus hoef je niets aan te schaffen.

Schijf je in!

Schijf je in via de inschijfbutton bovenaan de pagina.

Deze cursus wordt gegeven op twee verschillende momenten: dinsdagochtend en dinsdagmiddag. Hij vormt een onderdeel van de cursus Kunstgeschiedenis dinsdag. Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.