1e blok: Stop motion met klei poppetjes en monteren in Movie Maker
In deze cursus werken de kinderen aan een stop motion filmpje met klei poppetje. Deze klei droogt niet en de poppetjes kunnen kleine bewegingen maken. Er ontstaat een nieuwe wereld waarin dieren verdwijnen en langzaam weer tevoorschijn komen. Kan je zelf een verhaal maken en dat fotograferen? De kleifiguren gaan stap voor stap bewegen in een landschap met perspectief. 

2e blok: Een animatie maken van zelf gemaakte figuren en monteren in Movie Maker
We maken een animatie in de echte wereld. De figuren lopen over de trappen of vliegen door de lucht. Van natuurlijk materiaal bouwen we een omgeving voor de figuren. Het kan best zijn dat daar een ruimteschip land en er monsters van vreemde planeten uit komen die zich heel snel kunnen vermenigvuldigen. Er worden veel technische oplossingen gezocht en gevonden om een vloeiende animatie te maken. 

3e blok: Een animatie over wat jezelf en wat je leuk vindt (portret) en monteren in Movie Maker.
Wie ben je, waar ben je goed in, wat vind je leuk of wie zou je willen zijn en hoe zie je er dan uit? We leren aan de hand van een storyboard van de ouderwetse stomme films van Charly Chaplin hoe een filmfragment uit verschillende scene’s en camerabewegingen is opgebouwd. En hoe het gemonteerd is. Je kan spelen met het maken van een goede compositie, de enscenering en camerabewegingen voordat we zelf gaan filmen.

Tijdens de lessen worden de filmpjes gemonteerd in Window Movie Maker. Als het filmpje klaar is, worden geluid opnamen gemaakt en toegevoegd en van titels voorzien.

Instromen is gedurende de cursus mogelijk. Bij inschrijving voor een lopende cursus berekenen wij de cursuskosten op basis van het aantal lessen dat je gaat volgen.

Je docent is Marieke Thiescheffer.
(Werkzaam bij De VAK: dinsdag en donderdag)

Leeftijd
Dinsdag van 8 tot 12 jaar
Donderdag van 5 tot 8 jaar

Wil jij Stop Motion animaties maken bij De VAK?
Schrijf je vandaag nog in via de button ‘inschrijven’ op deze pagina.