Abstract: moeilijk of makkelijk? Nee, gewoon leuk!

Abstract leren schilderen in 10 lessen van 2,5 uur op de vrijdagmiddag. De serie van 10 lessen biedt voor de starters eenzelfde introductie en gaat dieper in op de ‘bouwstenen’ voor een abstract schilderij.

De cursus Abstract past bij iedereen.

De cursus Abstract is voor volwassenen; beginners zowel als gevorderden.

Wat leer je tijdens de cursus Abstract?

Voor een abstract kunstwerk gelden dezelfde principes als voor een realistisch kunstwerk. Sterker nog, om een realistisch werk te maken moet men ‘abstract’ leren kijken. Men moet ‘betekenisloos’ kijken naar het onderwerp en deze vertalen naar lijn, vlak, compositie en schakeringen van licht en kleur.

In de cursus abstract schilderen nemen we deze grondbeginselen als uitgangspunt om tot een abstract werk te komen. Dit doen we in eerste instantie met een aantal oefeningen waar deze principes aan bod komen en vervolgens werken we aan een opdracht waar we deze gecombineerd inzetten aan de hand van voorbeelden van bekende en minder bekende kunstenaars. De cursus is daarmee ook een ontdekkingsreis door de kunstgeschiedenis.

Het plezier in het maken staat voorop in de cursus. Op elk niveau kan er ingestapt worden. Machiel probeert zoveel mogelijk het lesprogramma aan te passen aan de persoonlijke wensen van de cursisten. Als er bijvoorbeeld vanuit de groep een wens is zich te verdiepen in een bepaalde kunstenaar dan neemt hij dat graag mee in de les.

Aan het eind van het cursus jaar maak je als groep een tentoonstelling.

Wat zijn de lesvormen?

Abstract schilderen is een groepscursus.
Het aantal deelnemers is maximaal 15.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de cursus abstract ?

Alle algemene schildersmaterialen en -gereedschappen zijn aanwezig plus opbergruimte voor je werkstukken. De cursusprijs is inclusief gebruik van de materialen en gereedschappen.

Schrijf je in!

Zodra de maatregelen worden verruimd en we weer cursussen mogen geven, gaan we van start. Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina. Je krijgt bericht wanneer de cursus start.