Vocaal ensemble Chiaroscuro vanaf 18 jaar

Een vocaal ensemble dat zich richt op het zingen van Oude Klassieke Muziek uit de 16e-, 17e- en 18e- Eeuw. Denk aan componisten als Lassus, Byrd, Sweelinck, Monteverdi, Schütz, Purcell, Bach, Mozart, Haydn en vele, vele anderen.

Aan de hand van de mooiste muziek uit de Renaissance, Barok en Klassieke periode leer je de kneepjes van het vak ‘ensemble-zingen’. Tijdens de repetitie studeren we de muziek gezamenlijk in. Noten kunnen lezen is een pré, en het is fijn als je thuis de muziek zelf kunt oefenen en voorbereiden, maar mocht je moeite hebben met noten lezen, dan kunnen de toegestuurde geluidsvoorbeelden behulpzaam zijn.

Een koor voor iedereen die geïnteresseerd in klassieke muziek uit de periode van 1500 tot ca.1850. Heb je enige koor-en/of zangervaring en wil je je verder verdiepen in ensemble-zingen? Kom dan zingen bij Chiaroscuro!

Naast aandacht voor zang- en ademtechniek wordt er gewerkt aan intonatie & zuiver zingen, gehoorvorming & luisterend zingen en koorklank & ‘mengend’ zingen. Aspecten als noten & ritme, tekst & uitspraak, expressie en interpretatie komen ook aan bod. Dit alles in een plezierige, ongedwongen sfeer!

De repetitie begint altijd met een opwarm- en inzingsessie alvorens we het repertoire gaan repeteren. We zingen in principe a capella, maar er is een piano aanwezig ter ondersteuning.

Wat heb je nodig?

Map voor de bladmuziek en een potlood. Eventueel ook een lessenaar en stemvork. Het is handig als je via de computer bladmuziek kunt printen en oefenbestanden kunt afspelen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Dinsdag

Start

Dinsdag 07 september 2021

Aantal lessen

32

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Vocaal ensemble Chiaroscuro € 375,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Saturdance

Saturdance: Tap Dance vanaf 18 jaar

Kunst in de Zeventiende Eeuw vanaf 18 jaar

Binnenkort nieuwe startdatum

Zingend herstellen van Covid vanaf 18 jaar

Free Acadamy Big Band vanaf 16 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info