vier x vijf 9 t/m 10 jaar

Ontdekken wat je het liefst doet

De vier x vijf is een vervolg cursus op de vijf x vijf standaard en geeft kinderen zelfstandig de kans overal aan te proeven. Vijf lessen: edelsmeden, keramiek, zang en dans. Je probeert alles uit, maak alles mee en onderzoekt wat het beste bij je past. Deze cursus is voor kinderen die alles willen doen of juist nog niet weten wat ze leuk vinden. De inhoud van de lessen sluit aan op de belevingswereld en het niveau van de kinderen.

Wat leer je? 

Edelsmeden: In deze lessen komen verschillende vormen van het maken van sieraden voorbij. Wie dragen er sieraden en wat zijn de betekenissen daarvan. Van burgemeestersketting tot trouwring en van armband naar medaille deze worden allemaal gemaakt door een smid, die vaak werk met goud en zilver en hele mooie stenen. In deze lessen werken we ook met kosteloos materiaal en gaan na de lessen met een pracht sieraard de deur uit.

Keramiek: is een ontmoeting met het materiaal klei. We gaan handvormen en gebruiken malen om tot werk te komen. Hoe voelt klei, hoe werk klei, wat kan er wel en wat kan er niet mee. Een ontdekkingstocht lang de eigenschappen van klei. Leerlingen werken aan individuele werken en maken gezamenlijk 1 werk voor een expo in OPEN.

Dans: Je bekijkt de wereld door de ogen van een danser. Verbeeld met je lichaam gevoelens van kracht en vrijheid, maar hoe doe je dat eigenlijk en hoe stuur je je lichaam aan. Dansen gebeurt vaak samen, je geeft elkaar de ruimte of juist niet en zo ontstaat er een choreografie die het theater in kan. In deze lessenserie ontdek je waar je hoe het is om samen te dansen.

Zang: Iedereen kan zingen, in dit blok is dat ook echt zo, jullie werken samen om een koor te vormen en zo een prachtig optreden te verzorgen aan het eind van de 5 lessen. Hoe werkt dat eigenlijk zingen, hoe gebruik je je stem en hoe komen er prachtige klanken uit je keel. Dit leer je in dit blok. Vals zingen is toegestaan, maar dan wel uit volle borst en vol overgave.

Wat doe je aan?

Bij alle lessen makkelijk zittende kleding, bij keramiek en edelsmeden kleren die een beetje vies mogen worden,  bij de  danslessen moet je katoenen of wollen sokken dragen die uit kunnen (en dus geen panty’s).

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

van 9 tot en met 10 jaar

Lesdagen

Maandag

Start

Maandag 02 september 2024

Aantal lessen

20

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

vier x vijf € 225,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Urban 11 t/m 14 jaar

Kunstgeschiedenis

Kleurige toppers vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Romeinen vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Werken in klei vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info