Uit het hoofd, figuratie en abstractie vanaf 16 jaar

Voor iedereen die wil schilderen, tekenen, collages maken vanuit spontaniteit en open staat om te experimenteren met verschillende materialen en uitgangspunten. Er is geen goed of fout en er is geen voorbereiding nodig. Wilma zal je helpen d.m.v. opdrachten meer uit dat hoofd te gaan werken en om te starten zonder vooropgezet plan in tekenen, plakken of schilderen. Door letterlijk met je handen, penselen, plamuurmessen en wat al niet meer aan de slag te gaan geven we vorm aan datgene wat er in ons onszelf leeft. We werken vanuit het onbewuste (sommige psychologen zeggen dat we 1 % van ons handelen bewust doen , dus waarom niet creatief bezig zijn vanuit ons onbewuste) Wat is hier van het voordeel ? Je wordt verrast in vorm en vondsten, omdat het onbewuste origineel en verrassend kan zijn. Er is ook ruimte voor het maken van groepswerken. Voor beginners en gevorderden.

Picasso ”IK ZOEK NIET MAAR VIND”

Schopenhauer ”Als je wat wilt bereiken in zaken als schrijven, schilderen of wat anders, moet je de regels volgen zonder ze te kennen. Als het goed gaat ben je als het ware een doorgeefluik van datgene wat je onbewuste verzint. Je moet er echter niet bewust over na gaan denken tijdens het proces, want dan wil het vaak niet meer. Zo schilderde Picasso op de automatische piloot”.

Inspiratie is een ander woord voor productief onbewuste. Kortom laat je elke les verrassen in deze cursus, laat resultaat gericht werken los maar laat het proces toe.

Wat neem je mee?

Alle benodigde materialen en gereedschappen worden door ons geregeld, op speciale wensen na. Je hoeft dus niets mee te nemen van huis. De materiaalkosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. Voor deze haljaarcursus van 18 lessen betaal je 42,50 materiaalgeld. Voor 2 keer een halfjaarcursus betaal je dus voor 36 lessen op jaarbasis 85 euro materiaalgeld.

Foto schilderij Woeste berg – Karin Janssen

 

Lesvorm

groepsles

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Woensdag

Lesdagen

Start

Woensdag 28 augustus 2024

Woensdag 22 januari 2025

Aantal lessen

18

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Uit het hoofd, figuratie en abstractie € 348,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Abstract schilderen vanaf 18 jaar

Tekenen & schilderen – vervolg vanaf 16 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info