Toneel Volwassenen – vervolg vanaf 18 jaar

De vloer is van jou!

Heb je ervaring in toneelspelen en wil je dat verdiepen? Wil je met nog meer zelfvertrouwen op het podium staan? Schrijf je dan in voor deze toneelcursus.

Voor volwassenen met ervaring in toneelspelen, die hun spelvaardigheden willen verbreden en voor publiek willen spelen.

Docenten

Wat ga je doen in de toneellessen?

Deze cursus bouwt door op de cursus Toneel 18+ jr basis. Je gaat dieper in op diverse onderwerpen, zoals:

Fysiek bewustzijn Hoe geef je middels je lijf vorm aan je spel, kun je jouw personage een eigen motoriek en voorkomen meegeven?

Tekstbehandeling Taalgebruik, zinsopbouw, opbouw van conflict en hoe kun je dat zo spelen dat het geloofwaardig overkomt?

Samenspel Een scène improviseren en erop vertrouwen dat juist in samen spelen de mooiste dingen ontstaan. 

Er wordt gewerkt vanuit verschillende bronnen: theaterteksten, eigen verhalen, fysieke improvisatie, muziek, decor en kostuum. Je leert denken als een theatermaker en de communicatie met het publiek wordt steeds belangrijker. 

Het eerste cursusblok (september tot februari) is gericht op verdieping van spel. Dit wordt afgerond met een korte presentatie voor publiek. In het tweede cursusblok (februari tot juni) werken we, naast de techniek, toe naar een voorstelling die in een theater voor publiek wordt gespeeld. 

Proefles

Wil je eerst kijken of deze cursus wat voor je is? Tot aan de herfstvakantie kun je een proefles meedoen. Meld je aan voor een proefles via dit formulier.

Wat doe je aan en neem je mee?

Je hoeft niets specifieks aan te doen of mee te brengen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Aantal lessen

15

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Toneel Volwassenen - vervolg € 323,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Toneel Volwassenen – basis vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info