Toneel – basis vanaf 18 jaar

Acteren leer je bij De VAK

Altijd al op de planken willen staan? Dan is dit je kans. Deze basiscursus is een laagdrempelige toneelcursus voor spelers die altijd al eens toneel wilden spelen. Spelplezier, humor en al spelend ontdekken staan voorop in de cursus.

Deze toneelcursus is er voor iedereen vanaf 18 jaar, zonder spelervaring of voor spelers met al enige spelervaring die hun kennis willen opfrissen.

Wat ga je doen in de toneellessen?

In deze toneelcursus leer je de beginselen van het toneelspelen. Je werkt de eerste lessen aan jouw ontwikkeling als speler. Je In deze toneelcursus leer je de beginselen van het toneelspelen. Je werkt de eerste lessen aan jouw ontwikkeling als speler. Je wordt je bewust van het gebruik van je lichaam en je stem om tot spel te komen. Je leert de basisvaardigheden om een scène te kunnen maken, om simpele conflictsituaties te kunnen uitspelen en om emoties te kunnen spelen.

Als je de basis onder de knie hebt, werk je in ieder les vanuit verschillende theaterwerkvormen aan je eigen makerschap. Je leert dan de verschillende facetten van het theatervak kennen: personageontwikkeling, fysiek theater, beeldend theater, improvisatietheater, locatietheater, het schrijven van een dialoog, het werken vanuit een vaste tekst en het maken van eigen scènes.

Wat neem je mee?

Je hoeft niets specifieks aan te doen of mee te brengen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Donderdag 23 september 2021

Donderdag 10 februari 2022

Aantal lessen

15

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Toneel - basis € 323,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Toneel – vervolg vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info