Schrijfverkenningen vanaf 18 jaar

Experimenteren met schrijftechnieken en stijlmiddelen

Zin om nieuwe schrijftechnieken en stijlmiddelen te leren kennen? Geen zin om daarvoor in de boeken te duiken? Deze cursus heet niet voor niets ontdekkend schrijven. Al doende oefen je je in verschillende schrijftechnieken. Je laat je inspireren door teksten uit de moderne literatuur en gaat dan zelf aan de slag. Schrijfverkenningen is voor iedereen die zichzelf wil verrassen in het creatief schrijven.

Ook als ervaren schrijver, wil je nieuwe vaardigheden leren. Peet van Duijnhoven maakt in haar schrijfcursussen geregeld mee dat deelnemers wel van alles weten over bijvoorbeeld de vrije indirecte rede, maar het in hun verhalen niet toepassen. Zij houdt er van om schrijfoefeningen te ontwerpen, waardoor je meteen ervaart wat een bepaalde techniek met een tekst doet. Ze maakt daarbij gebruik van voorbeeldteksten uit de moderne literatuur.

Extra bagage om je verbeeldingskracht vorm te geven

In deze online cursus komen zaken als verhaalstructuur, vervreemding, lijstjes, de onverwachte wending, tijdsmanipulatie, spanning, indirecte en vrije rede en plot aanbod. De ene keer schrijf je een verhaalfragment, de andere keer een gedicht een column of een fabel. Er wordt vooral gewerkt met voorbeeldteksten uit de moderne literatuur en actuele internetuitingen. Tijdens de bijeenkomsten wordt er geschreven, kennis uitgewisseld en voorgelezen. Tijdens de cursusavond bepaal je zelf of je met de hand schrijft of op een laptop. Er is geen huiswerk. De docent gaat graag in op vragen vanuit de groep en is in staat om bijeenkomsten ‘op maat’ te maken. De cursus wordt online via Zoom gegeven.

Ieder les heeft een centrale aftrap, daarna wordt er vooral individueel gewerkt aan een schrijfopdracht. De techniek wordt meestal geïntroduceerd aan de hand van een tekst, een verhaal of een gedicht. Sommige associatie-opdrachten zijn gezamenlijk. Na het schrijven is er tijd om voor te lezen en elkaar feedback te geven. Er komen zeker twee schrijfopdrachten per avond aan bod.

Handig om te weten

Deze cursus is online. Na aanmelding neemt de docent contact met je op en krijg je de zoomlink toegestuurd waarmee je de lessen kunt volgen.

Lesvorm

Online groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Maandag

Start

Maandag 23 september 2024

Aantal lessen

10

Locaties

Online

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Schrijfverkenningen € 240,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Dichten Durven Doen! vanaf 18 jaar

Korte cursus

Meer Creatief schrijven vanaf 18 jaar

Korte cursus

Creatief Schrijven – basis vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info