Qi Gong-basis korte cursus (donderdag) vanaf 21 jaar

Qi Gong: beter in balans met meer energie

Qi Gong betekent vrij vertaald ‘energietraining’. Het is een eeuwenoude Chinese ademhalings- en bewegingsleer. Je leert vloeiende bewegingen en diepe ademhaling op elkaar af te stemmen. Daardoor voel je je energieker en beter in balans.

Met Qi Gong richt je je aandacht op jezelf. Je wordt je bewuster van je lichaam, je houding en je ademhaling. Zodat je in staat bent meer vanuit ontspanning en moeiteloosheid te leven. Het resultaat: meer energie (de Qi uit Qi Gong), meer rust, meer balans, meer vriendelijke aandacht.

Goed voor iedereen

De cursus Qi Gong basis bij De VAK is voor alle leeftijden. Eigenlijk voor iedereen die ontspanning, balans en vitaliteit zoekt. Qi Gong is daarnaast zeer geschikt als je aan het herstellen bent van een ziekte of bijvoorbeeld een burn-out. Of gewoon als je je weerstand wilt verhogen. De docent helpt je bij het individueel aanpassen van de oefeningen aan je eigen conditie, zodat je kunt groeien.

Wat leer je?

In de lessen maak je je de basisprincipes van Qi Gong eigen. Je leert een aantal mooie Qi Gong-vormen waarin vloeiende bewegingen, aandacht en ademhaling centraal staan. Je ontwikkelt je lichaamsbewustzijn door je aandacht naar binnen te brengen en te ontdekken waar je spanning opbouwt en hoe je die los kan laten. Door te vertragen leer je stilte en eenvoud in je bewegingen te ervaren en je hoofd helemaal leeg te maken. Je zult merken dat je houding verbetert, je ademhaling kalmer en dieper wordt, dat je je rustiger en energieker gaat voelen, ook buiten de lessen. In het dagelijks leven hebben jij en je omgeving hier profijt van!

Wat zijn de lesvormen?

De Qi Gong-lessen bij de VAK vinden in kleine groepen plaats zodat er tijd en aandacht is voor iedereen. Het tegelijkertijd uitvoeren van de oefeningen zorgt voor meer focus en helpt je je alledaagse bezigheden even te vergeten.

Doe je liever mee vanuit huis? Het is ook mogelijk om de lessen live online te volgen. Door huidige cursisten wordt dit als een prettige aanvulling ervaren. Mocht je hier interesse in hebben, laat dat dan weten via info@vak-delft.nl

Wat trek je aan?

Platte, comfortabele zaalschoenen en losse, lekker zittende kleding en als je het prettig vindt een vest of sjaal.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 21 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Donderdag 28 oktober 2021

Donderdag 03 februari 2022

Aantal lessen

12

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Qi Gong-basis € 160,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Nieuw

Journalistiek schrijven (fysiek/online) vanaf 18 jaar

Nieuw

Jeugd Strijkorkest #awesomestrings 13 t/m 25 jaar

Schrijven met smaak vanaf 18 jaar

Zomerspecial Peuter Muziek en Dans 2 t/m 4 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info