Azteken, Maya en Inka’s vanaf 18 jaar

Ontdek de culturen van Precolumbiaans Amerika

De geschiedenis van Amerika begint zeker niet met Columbus, die in 1492 op een van de Bahama’s voet aan wal zet. En overigens ook niet met de eerste Europeaan in de ‘Nieuwe Wereld’. De bewoning van dit werelddeel is veel complexer dan men lang heeft gedacht. Tijdens deze cursus wordt de belangrijke geschiedenis van de precolumbiaanse culturen besproken. Azteken, Olmeken, Tolteken, Maya’s, Inuit, Kwakiutl: kunsthistorica Alexandra Oostdijk neemt je mee op een eerste ontdekking van dit intrigerende continent, waar nog steeds heel veel te ontdekken valt.

 

Wat leer je tijdens de cursus precolumbiaanse culturen?

Tijdens deze cursus zal je van alles leren over de geschiedenis van de precolumbiaanse culturen. Zo ontdek je dat in 1491 er waarschijnlijk al meer mensen in Amerika dan in Europa woonden. Ook hadden grote steden als Tenochtitlán stromend water en bezaten prachtige botanische tuinen. De Inca’s hadden verder het grootste rijk in de toenmalige wereld opgebouwd, groter dan de Ming-dynastie of het Ottomaanse Rijk. Totdat de Europeanen met hun ziektes hier een einde aan maakten.

 

Over de lessen

Deze cursus bestaat uit een aantal lessen, waaronder een excursie naar de Azteken tentoonstelling in Leiden.

Wat moet ik meenemen?

Als je tijdens de excursie informatie wil vastleggen kan je misschien een aantal dingen, zoals een notitieboekje en pen, meenemen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Vrijdag

Start

Aantal lessen

6

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Pre-Columbiaanse culturen € 103,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Korte cursus

Renaissance in Europa korte cursus vanaf 18 jaar

Korte cursus

Huizen en tuinen vanaf 18 jaar

Korte cursus

Jugendstil en Art deco + vanaf 18 jaar

Archeologie in Nederland vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info