Peutermuziek 2 t/m 4 jaar

Hoe leuk is het om met jouw peuter samen muziek te maken? Ben je niet muzikaal of kan je niet zingen? Geen probleem. De docent wijst jou de weg. Samen maken jullie de muziek en bewegen op de muziek mee.

Deze les is voor iedereen die zorgt voor een kind van 2 tot en met 4 jaar en samen muziek wil maken. Jij en de peuter doen samen mee aan de lessen. In de lessen krijg je stof mee om thuis ook te kunnen zingen en spelen.

Samen zingen we en maken we muziek met instrumenten geschikt voor kinderhandjes. We springen, dansen, stampen en klappen mee met de muziek. Voor een rustmoment luisteren we alleen naar een liedje. Alle liedjes zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen en hun belevingswereld. Het zijn liedjes die je al kent van vroeger, maar ook liedjes over de dagelijkse gang van zaken. Zoals aankleden, naar bed gaan en eten.

In eerste plaats is de les natuurlijk een feestje voor iedereen die meedoet. Maar al spelend wordt de taal- en de sociale ontwikkeling van het kind gestimuleerd. In de liedjes zing je over van alles waardoor jouw peuter woorden leert herkennen en verbanden legt. Door het ritme van de muziek en zang kunnen ze woorden ook nog eens beter onthouden. Bovendien bouw je door samen zingen en spelen een band op. De liedjes kun je ook thuis zingen, bijvoorbeeld bij het aankleden, eten of naar bed brengen. Een vast liedje bij een vast ritueel zorgt voor herkenning en een gevoel van veiligheid.

Tip:

De cursus met startdatum zaterdag 02 september is vol. Je kunt je nog wel inschrijven voor Dreumes- en peutermuziek van 1 tot 4 jaar.

Wat moet ik meenemen?

Voor deze cursus hoef je niks mee te nemen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

van 2 tot en met 4 jaar

Lesdagen

Zaterdag

Start

Zaterdag 31 augustus 2024

Zaterdag 26 oktober 2024

Zaterdag 11 januari 2025

Zaterdag 15 maart 2025

Zaterdag 24 mei 2025

Aantal lessen

8

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Peutermuziek € 76,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Peuter muziek en dans – Sint & kerst special 2 t/m 4 jaar

Peuter muziek en dans 2 t/m 4 jaar

Peuterdans – ouder en kind 2 t/m 4 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info