Percussie

Alles is ritme!

In de individuele percussielessen ervaar je het energieke gevoel van ritmes spelen. Dit doe je op de mooiste instrumenten van Zuid-Amerika en Afrika, zoals de djembé, conga, timbales, bongó of andere handpercussie. Vanaf de start van de lesperiode werken wij aan jouw favoriete percussie waarbij plezier en persoonlijke ontwikkeling natuurlijk centraal staat. Wil jij ook je slag slaan? Schrijf je dan in!

Iedereen kan bij De VAK terecht: jong en oud! Door middel van een proefles kunnen we kijken welke percussie echt wat voor jou is en op welke manier we aan jouw muzikale interesses en ontwikkeling kunnen werken. Samen kunnen we jouw spel naar een nieuw niveau tillen!

Docenten

Wat leer je tijdens de percussielessen?
Als je nog nooit percussie hebt gespeeld, leer je eerst een goede basis. Dit gaat om technieken voor hand en/of stok, traditionele basisritmes en variaties die bij die ritmes horen. Door het meespelen van (jouw favoriete) liedjes ontwikkel je gevoel bij jouw favoriete percussie. We leren je graag de basis van ritmische noten lezen en schrijven want dit is handig voor het bijhouden van en leren van nieuwe ritmes! Verder leer je samen spelen, ritmische figuren bedenken en improviseren. Lekker los gaan hoort er ook bij en plezier hebben gaat natuurlijk voor alles!

Voor de al meer ervaren spelers kunnen we werken aan spelen op verschillende tempo’s, verfijnen techniek en coördinatie, uitbreiden repertoire of instrumentarium, composities creëren, muziekpartijen transcriberen en lezen en jouw rol als percussionist in een band.

Handig om te weten

De percussie staat tijdens de lessen al klaar bij De VAK, maar we raden je aan jouw gekozen percussie-instrument(en) wel thuis te kunnen oefenen. Heb je nog geen instrument? Er zijn interessante opties voor het aanschaffen van bijvoorbeeld djembé, conga’s of timbales. Dit kan bij bepaalde muziekwinkels al tegen hele goede prijzen. Ook zijn er bepaalde oefen-alternatieven voor een lager budget. Tweedehands instrumenten zijn in het algemeen ook nog goed bruikbaar! Laat het ons even weten als je informatie wil over de aanschaf van een instrument. En voordat we het vergeten: goede gehoorbescherming is ook belangrijk en nooit een overbodige luxe!

Lesvorm

Deze cursus betreft een wekelijkse privéles. De duur van de les is in overleg met de docent. Als je wil, mag je aan het einde van het leerjaar op het podium je kunsten vertonen bij de leerlingenpresentatie!

Leeftijd

vanaf 5 jaar

Lesdagen

Dinsdag

Start

Bij aanvang en gedurende het cursusjaar

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Lesgeld calculator

Jouw prijs op basis van leeftijd en lesvorm voor 36 lessen.

Leeftijd:
fiets

Aanmelden

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Nieuw

Journalistiek schrijven (fysiek/online) vanaf 18 jaar

Nieuw

Jeugd Strijkorkest #awesomestrings 13 t/m 25 jaar

Schrijven met smaak vanaf 18 jaar

Qi Gong-basis korte cursus (donderdag) vanaf 21 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info