Muziek op Schoot (Baby) 4 mnd t/m 1 jaar

Speel samen met muziek en beweging!

Voor jonge kinderen samen met hun (groot)ouders of verzorgers. Houd je van muziek en bewegen? In deze Muziek op Schoot cursus voor kinderen van 4 maanden tot en met een jaar kan dat!

 

Muziek op schoot

Muziek op schoot is een ouder-kind activiteit. De (groot)ouders zitten met baby, dreumes of peuter in de kring en bewegen samen door de ruimte van het lokaal. Elke les begint met een kort lied waarin we elkaar begroeten. Dit zorgt voor herkenning en structuur.
Vervolgens volgt er een aantal muzikale activiteiten. We gaan zingen, bewegen en dansen en de kinderen luisteren naar allerlei muziek en mogen zelf muziek maken. Bij sommige activiteiten wordt speelmateriaal uitgedeeld; zoals ballen, ritmestokjes, trommels, belletjes, blokken, sjaaltjes of klankstaven. Andere liedjes en activiteiten gaan gepaard met bewegen, zoals stampen, klappen, zwaaien en dansen of springen.

Veel liedjes sluiten aan bij de ontwikkeling en belevingswereld van het kind. We zingen over de activiteiten van alle dag: aankleden, fietsen, jaarfeesten, dieren en de seizoenen. Daarnaast doen we ook bekende liedjes die elke ouder wel kent, zoals Hansje pansje kevertje of olifantje in het bos.

Docenten

Over de lessen

Op professionele wijze wordt er een muzikale basis gelegd bij de kinderen. Doordat de liedjes door de docente ook af en toe op de hobo of een ander instrument gespeeld worden, ervaren de kinderen de muziek van heel dichtbij. Na de les krijgen de kinderen en ouders de liedjes mee naar huis om het daar opnieuw te beleven en te herhalen.

Wat moet ik meenemen?

Voor deze cursus hoef je niks mee te nemen.

Lesvorm

klassikaal

Leeftijd

van 4 maanden tot 1 jaar oud

Lesdagen

Zaterdag

Start

Zaterdag 18 september 2021

Zaterdag 15 januari 2022

Aantal lessen

8

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Muziek op Schoot (Baby) € 51,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Contrabas

Musical Kids 7 t/m 9 jaar

Musical Mini-Stars 4 t/m 6 jaar

Toneel – vervolg vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info