Musical 10 t/m 12 jaar

Bij musical leer je het allemaal! Breng jouw personage tot leven en ontwikkel je musicalskills

Hou je ervan om een personage tot leven te brengen, daarbij te zingen en te dansen, dan is musical echt iets voor jou. Je volgt afwisselend les in de disciplines toneel, zang en dans en werkt naar een presentatie of voorstelling toe. Met als aandachtspunt het combineren van alle drie de disciplines en jouw eigen ideeën.

Deze cursus is voor iedereen van 10 tot en met 12 jaar die enthousiast wordt van musical en zijn musicalskills wil ontwikkelen.

Docenten

Wat ga je doen in de musicallessen?

Toneel Je werkt aan verschillende technieken: personage opbouw, emoties, de 5 W’s, improviseren en het maken en spelen van eigen scènes. Daarnaast wordt de toeschouwer steeds belangrijker: hoe kun je het publiek meenemen in je spel? Zo leer je gaandeweg met steeds meer lef op het toneel te staan.

Zang  Je gaat op zoek naar de stem en klankkleur die bij de verschillende personages passen. Je zingt verschillende liedjes en er is aandacht voor solozang, samenzang, meerstemmig zingen en het zelf schrijven van liedjes.  


Dans Naast het oefenen van danstechniek, gebruik je bewegingen om een verhaal te vertellen. Door bewust gebruik te maken van je lichaam, bewegingen en verschillende dansstijlen, versterk je het verhaal van scènes en liedjes. We werken aan solo’s en dansen in groepjes. Je krijgt richtlijnen en inspiratie hoe je zelf een dans kunt maken.

Het eerste deel van het seizoen werk je voornamelijk aan je spel-, dans- en zangtechniek. Naarmate het seizoen vordert besteed je steeds meer aandacht aan het samenbrengen van de drie disciplines, het repeteren en natuurlijk het presenteren van de eindvoorstelling. 

 

Over de lessen

In de musicalles werk je met een groep leeftijdsgenoten. Iedere discipline (toneel, zang en dans) krijg je van een aparte docent.

Proefles

Wil je eerst kijken of deze cursus wat voor je is? Tot aan de herfstvakantie kun je een proefles meedoen. Meld je aan voor een proefles via dit formulier.

Wat doe je aan en neem je mee? 

Lekker makkelijk zittende kleding waar je goed in kan bewegen (geen spijkerbroeken of iets wat daarop lijkt), een elastiekje voor je haar, een flesje water (als je wil) en zwarte binnenschoenen waar je goed op kunt dansen en draaien.

Goed om te weten!

Op vrijdagmiddag duurt die les 15 minuten langer. Tijdens deze les is er een pauze van 15 minuten om wat te eten en te drinken.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

van 10 tot en met 12 jaar

Lesdagen

Woensdag, Vrijdag, Zaterdag

Start

Aantal lessen

31

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Musical € 526,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

No data was found

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info