Musical basisjaar 10 t/m 12 jaar

Word je blij van dansen, zingen en toneelspelen? Bij musical leer je het allemaal!

Kruip in de rol van die fantastische filmster, een geheimzinnige spion, de gemene schurk of een Disneyfiguur en breng dit personage  tot leven. Je werkt met verschillende docenten aan zang, dans en toneelspel en samen werk je naar een voorstelling toe. Het leuke is… jij mag daarin meedenken! Met de docenten en de groep maak je een verhaal, verzin je het thema en de personages en zoek je liedjes uit die bij het verhaal passen. Het wordt een voorstelling van iedereen. Tot slot laten jullie het eindresultaat aan het publiek zien in OPEN. 

Wat ga je doen? 

Toneel: Je speelt een rol door gebruik te maken van tekst, stem en lichaamstaal. Je leert verschillende technieken: zoals emoties, rolontwikkeling en de 5 W’s en maakt alleen of samen met anderen scènes. Daarnaast leer je steeds meer voor een publiek te spelen, hen mee te nemen in je verhaal en met zelfvertrouwen op het podium te staan. 

Zang: Je gaat op zoek naar de stem en de bijpassende emotie, die bij de verschillende personages passen. Er is aandacht voor zangtechniek, solozang, samenzang, meerstemmig zingen en het zelf schrijven van liedjes. Samen met anderen leer je een boodschap over te brengen naar het publiek door middel van zang. 

Dans: Naast het oefenen van danstechniek, modern/jazz/show en improvisatie opdrachten leer je hoe bewegingen te gebruiken om een verhaal te vertellen. Door bewust gebruik te maken van je lichaam, bewegingen en verschillende dansstijlen, versterk je het verhaal van scènes en liedjes. We werken aan solo’s en dansen in groepjes. Je krijgt richtlijnen en inspiratie hoe je zelf een dans kunt maken. 

Over de lessen 

De musicallessen zijn groepslessen. Iedere discipline (toneel, zang, dans) krijg je van een aparte docent. Tijdens de lessen werk je aan een voorstelling. Twee keer per jaar, rond de kerst en richting het einde van het seizoen, treed je met de groep op in OPEN. Daarna is er voor de hele groep afsluitende les. Heb je het basisjaar van musical afgerond? Dan kun je het seizoen daarop meedoen aan het musical productiejaar. 

 

Wat doe je aan en neem je mee?

Lekker makkelijk zittende kleding waar je goed in kan bewegen (geen spijkerbroeken of iets wat daarop lijkt), een elastiekje voor je haar, een flesje water en zwarte binnen schoenen waar je goed op kunt dansen en draaien. 

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

van 10 tot en met 12 jaar

Lesdagen

Woensdag, Zaterdag

Start

Woensdag 20 september 2023

Aantal lessen

30

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Musical basisjaar € 575,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

No data was found

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info