Musical 15 t/m 18 jaar

Stap het podium op!

Wil jij leren zingen, toneelspelen en dansen tegelijkertijd en lijkt het je tof om op het podium te staan? Zie je een scène voor je bij het luisteren van je ‘favoriete track’? En zie je jezelf daarin als  diva, onhandige nerd, bad boy of beauty queen schitteren? Dan is deze cursus voor jou.

Deze musical cursus is voor iedereen van 15 tot en met 18 jaar die enthousiast wordt van musical en zijn musicals kills wil ontwikkelen. Ervaring is niet nodig. 

Docenten

Wat ga je doen in de musicallessen?

Toneel Je speelt een rol door gebruik te maken van tekst, stem en lichaamstaal. Je leert verschillende technieken: zoals emoties, rolontwikkeling en de 5 W’s en maakt alleen of samen met anderen scènes. Daarnaast leer je steeds meer voor een publiek te spelen, hen mee te nemen in je verhaal  en met zelfvertrouwen op het podium te staan.

Zang  Je gaat op zoek naar de stem en de bijpassende emotie, die bij de verschillende personages passen. Er is aandacht voor zangtechniek, solozang, samenzang, meerstemmig zingen en het zelf schrijven van liedjes. Samen met anderen leer je een boodschap over te brengen naar het publiek door middel van zang.

Dans Naast het oefenen van danstechniek, gebruik je bewegingen om een verhaal te vertellen. Door bewust gebruik te maken van je lichaam, bewegingen en verschillende dansstijlen, versterk je het verhaal van scènes en liedjes. We werken aan solo’s en dansen in groepjes. Je krijgt richtlijnen en inspiratie hoe je zelf een dans kunt maken.

Het eerste deel van het seizoen werk je voornamelijk aan je spel-, dans- en zangtechniek. Naarmate het seizoen vordert besteed je steeds meer aandacht aan het samenbrengen van de drie disciplines, het repeteren en natuurlijk het presenteren van de eindvoorstelling.

Over de lessen

De musicallessen zijn groepslessen. Iedere discipline (toneel, zang, dans) krijg je van een aparte docent.

Deze les wordt gegeven door:

Theater  – Remko Weijer

Dans – Katelijn Lindeijer

Wat doe je aan en neem je mee?

Lekker makkelijk zittende kleding waar je goed in kan bewegen (geen spijkerbroeken of iets wat daarop lijkt), een elastiekje voor je haar, een flesje water (als je wil) en zwarte binnenschoenen waar je goed op kunt dansen en draaien.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

van 15 tot en met 18 jaar

Lesdagen

Vrijdag

Start

Vrijdag 09 september 2022

Aantal lessen

31

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Musical € 526,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

dag cursus

Scratch en Concert Blokfluitdag vanaf 18 jaar

De vloer op – korte cursus vanaf 18 jaar

Korte cursus

Dans je fit korte cursus vanaf 50 jaar

Aziatische Kalligrafie voor gevorderden vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info