Impressionisme vanaf 18 jaar

Liever kijken en leren erover dan zelf dingen maken? Dan ben je bij kunstgeschiedenis aan het goede adres.

De 19e eeuw is een eeuw van veranderingen – industrialisatie, uitvindingen, emancipatie. Ook in de kunsten vinden er grote veranderingen plaats.  De kunstenaar volgt niet meer de regels van de academische schilderkunst maar zijn eigen wens, wil en intuïtie. Men gaat buiten schilderen en komt tot de ontdekking dat weergeven van wat je dan ervaart anders kan dan men deed. Het wordt kunst omwille van de kunst! Het eerste begin is in Frankrijk maar ook in andere landen in Europa waait al snel deze nieuwe wind.

In deze cursus leer je, naast de specifieke inhoud, kijken en verbanden zien tussen het verleden en het heden, tussen culturen, tussen verschillende kunststromingen en kunstdisciplines. Samen kijken, luisteren en interpreteren om met plezier nieuwe kennis op te doen. Voor iedereen die meer wil weten over kunst.

 

 

‘Samen de wereld van de kunst ontdekken!’

Altijd al meer willen weten over de achtergronden van schilderijen, beelden of architectuur? Mensen geven al duizenden jaren vorm aan de wereld en dat laat natuurlijk zijn sporen na.

Tijdens de lessen -waarbij vragen stellen altijd kan- ontdek je waarom iets eruit ziet zoals het eruit ziet, en wie wat wanneer gemaakt heeft. Je leert beter kijken naar kunstwerken en gebouwen, en door de bagage die je meeneemt, beleef je er meer plezier aan.

Deze lessenserie bestaat uit vijf blokken van elk zes bijeenkomsten en een excursie. Waar mogelijk wordt de laatste les vervangen door een excursie. Elk blok heeft een specifiek thema als onderwerp. Welke blokken dit zijn zie je hieronder. De cursus wordt gegeven op de dinsdagochtend en de dinsdagmiddag.

Er zijn ook nog een andere serie op de maandagavond, donderdagmiddag en donderdagavond.

Combi-deal

Schrijf je je in voor 5 cursussen kunstgeschiedenis dan krijg je 50% korting op de vijfde cursus. Je kunt kiezen uit de volgende titels:

  • Kunst en cultuur Frankrijk
  • Kunst en cultuur België
  • Verzamelen!
  • Wat een portret
  • Renaissance in de 16e eeuw
  • Toppers in de moderne beeldhouwkunst
  • Impressionisme
  • Toppers in de fotografie
  • Vermeer en meer
  • Huizen en tuinen

Let op: De korting wordt bij afname van de vijfde cursus automatisch verrekend bij betaling van de cursus.

Voor deze cursus hoef je niks mee te brengen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Dinsdag

Start

Aantal lessen

6

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Impressionisme € 105,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Kunstgeschiedenis

De kunst van het eten vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Renaissance in Europa vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Kunst en cultuur België vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Huizen en tuinen vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info