Kunst in de Zeventiende Eeuw vanaf 18 jaar

Natuurlijk denk je meteen aan ‘onze’ grote meesters van de Barok als Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen en Vermeer. Die zullen niet ontbreken. Maar in deze cursus kijken we ook naar de periode die eraan voorafging en nemen we een kijkje buiten de grenzen van de Nederlanden. Italiaanse Kunstenaars als Caravaggio en Bernini waren van grote invloed in de Lage Landen.

En heb je weleens gehoord van Adriaen Coorte, Jan Asselijn, Otto Marseus van Schriek en Clara Peeters? Misschien wat minder bekend maar zeker niet minder interessant.

Naast het kijken naar de stijl van de werken wordt ook aandacht besteed aan de symboliek van het werk: wat je ziet is één ding, maar zit er een diepere betekenis achter? Vooral bij de schilderijen van Jan Steen kijk je je ogen uit.

Speciale aandacht is er voor de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch, waar bekende en onbekende kunstenaars samenwerkten aan een mega-project.

Deze cursus is voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden.

 

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus leer je, naast de specifieke inhoud, kijken en verbanden zien tussen het verleden en het heden, tussen culturen, tussen verschillende kunststromingen en kunstdisciplines. Samen kijken, luisteren en interpreteren om met plezier nieuwe kennis op te doen!

Voor deze cursus hoef je niks mee te brengen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Vrijdag

Start

Aantal lessen

6

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Kunst in de Zeventiende Eeuw € 103,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Qi Gong-basis korte cursus (donderdag) vanaf 21 jaar

Zomerspecial Peuter Muziek en Dans 2 t/m 4 jaar

Fotografiecursus vervolg + vanaf 16 jaar

Free Academy Big Band vanaf 16 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info