Korte verhalen schrijven vanaf 18 jaar

Bij een kort verhaal is er geen plek voor lange introducties, je duikt er als lezer meteen in. Daar zijn verschillende verhaaltechnieken voor waar je in deze schrijfcursus mee oefent. Je experimenteert en misschien nog wel belangrijker: je leert een verhaal af te maken.

Voor schrijfliefhebbers die eindelijk eens een verhaal helemaal af willen schrijven.

Docenten

Wat leer je tijdens de cursus korte verhalen?

Je leert verhalen schrijven met een plot en je leert ook hoe je een verhaal zonder een plot schrijft. Want er kan zo ontzettend veel in dit genre. Je oefent met verschillende stijlen en perspectieven.

De eerste twee lessen leer je de basisprincipes van een verhaal: Hoe werkt een spanningsboog en hoe zet je snel een interessant personage neer. Daarna is het tijd voor het kunnen spelen met tijd, dialoog, perspectief en ruimte.

Een verhaal krachtig laten beginnen en op het juiste moment laten eindigen, daar heb je ook profijt van bij het schrijven van blogs en bij andere presentaties.

 

Over de lessen

De meeste schrijfopdrachten zijn individueel. In de brainstormfase wordt er ook wel eens in duo’s of groepjes gewerkt.

Goed om te weten

In deze schrijfcursus schrijf je met pen en papier of werk je op je eigen laptop. Een enkele keer neem je kopietjes mee van je huiswerk.

Lesvorm

Groepsles.

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Aantal lessen

4

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Korte verhalen schrijven € 102,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Nieuw

Journalistiek schrijven (fysiek/online) vanaf 18 jaar

Nieuw

Jeugd Strijkorkest #awesomestrings 13 t/m 25 jaar

Schrijven met smaak vanaf 18 jaar

Qi Gong-basis korte cursus (donderdag) vanaf 21 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info