Kinder combicursus 5×5 7 t/m 9 jaar

Vind je alles leuk en kun je niet kiezen of wil je juist ontdekken wat je het liefst zou doen? 

Deze cursus voor veelzijdige kinderen is al jarenlang een enorm succes! Vijf keer vijf lessen tekenen en schilderen, muziek maken, zingen, spelen met taal, toneelspelen en dansen. Probeer alles uit, maak alles mee en kijk wat je het leukste vindt. 

Deze cursus is voor kinderen die alles willen doen of juist nog niet weten wat ze leuk vinden. 

Wat leer je? 

Samen dingen maken en uitproberen wat er kan, muziek, dans of theater maken en spelen.  Hieronder vind je per discipline wat je in de lessen gaat doen. De volgorde van de disciplines is wisselend. De inhoud van de lessen sluit aan op de belevingswereld en niveau van de kinderen.

Dans Spelenderwijs en door verschillende opdrachten uit te voeren gaan de kinderen hun motoriek, coördinatie, souplesse, fantasie en dansgevoel ontwikkelen. Ze leren dansjes in gemengde stijlen en gaan veel samen aan de slag om een opdracht uit te voeren. En aan het einde heb je een zelfgemaakte dans! 

Muziek Deze lessen zijn een soort proeverij, je maakt kennis met verschillende muziekinstrumenten en verschillende manieren van muziekmaken. We gaan samenspelen op ritme-instrumenten, bewegen en maken muziek met Boomwhackers. We zingen, verkennen één of meer instrumenten en improviseren.

Beeldend In deze lessen maak je kennis met verschillende technieken. Wat denk je van aan knippen, plakken en vormen maken van papier-maché? Of een les met tekenen en het plakken van gekleurde knipsels uit tijdschriften en vloeipapier? We gaan vast ook tekenen op muziek met aquarel krijtjes. En natuurlijk tekenen en schilderen met echte verf.

Theater Mr Bean spelen is zo ontzettend leuk! En wat dacht je van een koning en zijn suffe knecht, die doet nooit wat de koning vraagt. Dat en nog veel meer leuks wacht de kinderen in het theater les van de 5×5. In de lessen leren ze over personages en slapstick 

Spelen met taal In deze lessen gaan we aan de slag met verhalen en gedichten. Wat maak je zelf mee? Hoe vertel je iets op papier wat je hebt meegemaakt of hebt gezien? We werken vanuit een vertelkring, met stempels en tekenmaterialen, met vormen en letters.

Wat trek je aan?

Bij alle lessen makkelijk zittende kleding, bij de beeldende en spelen met taallessen kleren die een beetje vies mogen worden, bij de theater en dans lessen moet je katoenen of wollen sokken dragen die uit kunnen (en dus geen panty’s).

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

van 7 tot en met 9 jaar

Lesdagen

Maandag, Zaterdag

Start

Maandag 04 september 2023

Zaterdag 09 september 2023

Aantal lessen

25

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Kinder combicursus 5x5 € 218,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Vitaal dansen korte cursus vanaf 18 jaar

Scratch-ochtend voor blokfluitisten vanaf 18 jaar

Flamenco beginners vanaf 18 jaar

Schrijfversterker

Creatief schrijven en chatGPT vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info