Illustratiecursus sprookjesspecial vanaf 18 jaar

Sprookjes anders bekeken

Vier lessen om een bekend sprookje eens helemaal anders als anders te illustreren.

 

Voor liefhebbers van sprookjes

De Illustratie Cursus is vooral voor tekenaars. Een beetje tekenervaring is fijn, maar je hoeft echt niet gevorderd te zijn. De uitdrukking van de illustratie is belangrijker dan of het allemaal klopt.

Vanuit tekst naar idee en via schets naar illustratie

Je leert hoe je een origineel idee bij jezelf kunt aanboren en dat vorm te geven in een illustratie. Daarna maak je van tekst en beeld een pagina indeling. Het materiaal is potlood, kleurpotlood, aquarel en pen en inkt. In deze vier lessen geef je een bekend sprookje een andere draai. Situeer bijvoorbeeld sneeuwwitje eens in de tropen, maak bij de zeven geitjes de wolf het slachtoffer, geef Assepoester een rode Ferrari als koets. En een goede combinatie van beeld en tekst maakt het geheel echt af.

 

Over de lessen

Je gaat eerst op zoek naar bruikbare ideeën. Daarna ontwerp je de omgeving en de figuren, waarna een paar scènes worden geschetst. Als je uit de mogelijkheden een keuze hebt gemaakt wordt het sprookje geschetst, geïnkt en gekleurd. Iedereen wordt individueel begeleid, regelmatig is er een klassikale bespreking.

Wat moet ik meenemen?

Verschillend teken/ en schildersmateriaal, papier en penselen is aanwezig. De kosten hiervan worden apart verrekend. Voor deze cursus betaal je €10,- aan materiaalkosten.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Dinsdag

Lesdagen

Start

Aantal lessen

4

Locaties

OPEN

Instroom

geen instroom mogelijk

Prijstabel

Illustratiecursus sprookjesspecial € 75,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Korte cursus

Portret Special vanaf 18 jaar

volgeboekt

Portret en cinema vanaf 18 jaar

Volgeboekt

Schilderen naar levend model vanaf 16 jaar

Portret en modelschilderen vanaf 16 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info