Hedendaagse Illustratie vanaf 18 jaar

Hou je van verhalen vertellen, figuratief of abstract dan kan je hier je hart ophalen. We duiken onder in de wereld van het afbeelden en komen boven met een boek vol ideeën.

In deze cursus van 3 X 10 lessen komen verschillende stijlen van beeldillustraties langs, toegepast en autonoom, van heel modern en van nu tot ‘ouderwets’ en traditioneel. Boekillustratie, prentenboeken, poëzieposters komen aan bod, tijdschriften als de New Yorker en de FLOW. Denk ook aan graphic novels, zilveren en gouden griffel winnaars en storyboards voor films.

Dit alles brengt met zich mee dat er veel verschillende technieken langskomen, van potloodtekeningen, schilderingen, collages en fotografie. Grafische technieken als linoleumsneden, etsen en zeefdrukken staan ook op het programmaWaar start je met kijken/lezen, bij de tekst of de afbeelding? Meestal is het antwoord:plaatjes kijken. Deze maken je nieuwsgierig naar de tekst. Illustratie is dan de deur naar een verhaal. Beelden alleen kunnen ook een verhaal vertellen, tekst is dan overbodig of een aanvulling. Hou je van verhalen vertellen, figuratief of abstract dan kan je hier je hart ophalen. We duiken onder in de wereld van het afbeelden en komen boven met een boek vol ideeën.

Blok 1 gaan we dieper in op het tekenen in al zijn verschijningsvormen

Blok 2 staat vooral in het teken van de grafische technieken

Blok 3 start met schilderen en vrije opdrachten en techniekkeuzes

Goed om te weten

Je hoeft niks mee te nemen naar deze cursus. Je betaalt per blok € 20,- materiaalgeld. Dit is niet inbegrepen in het cursusgeld.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Donderdag

Lesdagen

Start

Donderdag 28 september 2023

Donderdag 14 december 2023

Donderdag 21 maart 2024

Aantal lessen

10

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Hedendaagse Illustratie € 217,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Codarts stageschool modern van 18 jaar

Qi Gong vanaf 21 jaar

Nieuw

Qi Gong vanaf 50 jaar

Nieuw

Danstraining vanaf 50 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info