Groepscursus percussie basis vanaf 16 jaar

Samen percussie spelen is swingend en energiek!

Alles is ritme! In de korte cursus percussie maak je kennis met het krachtige gevoel van samen ritme spelen. Dit doe je op de mooiste instrumenten van Zuid-Amerika en Afrika, zoals de djembé, conga en bongó. Vanaf de start tot het einde van de cursus trommelen wij verschillende composities in elkaar, waarbij het plezier hebben het allerbelangrijkst is. Wil jij ook je slag slaan? Schrijf je dan in!

 

Percussiecursus basis en vervolg

Iedereen die enthousiast is over percussie kan bij ons terecht. Er zijn twee groepen: basis en vervolg. Schrijf je in voor de cursus waarvan jij denkt dat je er thuis hoort. In de eerste twee lessen kijken we welke percussie echt wat voor jou is en in welke groep je kan het best verder kunt. Dus of je nou een beginnend of iets meer ervaren bent: we kunnen jouw spel naar een nieuw niveau tillen!

Docenten

Wat leer je tijdens de percussiecursus?

Je leert een aantal basistechnieken voor hand en stok, basisritmes en frases (een soort korte patronen die goed passen bij bepaalde ritmes). Ondertussen leer je ritmische composities samen spelen, improviseren en soleren in een groep. Lekker los gaan dus! De docent speelt ook af en toe begeleidend een drumstel, bas of ander instrument zodat je ervaart hoe het is om met andere instrumenten en klanken samen te spelen. En voel je het zo erg dat je tijdens het spelen wil gaan dansen? Alleen maar tof! 

 

Wat zijn de lesvormen?

Deze cursus betreft een wekelijkse groepsles. Er zijn twee groepen (basis en vervolg) die wekelijks een uur les krijgen. Gedurende het jaar werken we aan leuke bestaande en zelfgeschreven ritmische composities. Als je wil mag je als groep aan het einde van het leerjaar op het podium je kunsten vertonen bij de leerlingenpresentatie!

Wat moet ik meenemen?

De percussie staat tijdens de lessen klaar bij De VAK, maar we raden je aan jouw gekozen percussie-instrument(en) wel thuis te kunnen oefenen. Heb je nog geen instrument? Er zijn interessante opties voor het aanschaffen van bijvoorbeeld djembé, conga’s of timbales. Dit kan bij bepaalde muziekwinkels al tegen hele goede prijzen. Ook zijn er bepaalde oefen-alternatieven voor een lager budget. Tweedehands instrumenten zijn in het algemeen ook nog goed bruikbaar! Laat het ons even weten als je informatie wil over de aanschaf van een instrument. En voordat we het vergeten: goede gehoorbescherming is ook belangrijk en nooit een overbodige luxe!

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Lesdagen

Dinsdag

Start

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Groepscursus percussie basis € 305,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Saturdance

Saturdance: Tap Dance vanaf 18 jaar

Kunst in de Zeventiende Eeuw vanaf 18 jaar

Binnenkort nieuwe startdatum

Zingend herstellen van Covid vanaf 18 jaar

Free Acadamy Big Band vanaf 16 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info