Free Academy Big Band vanaf 16 jaar

Free Academy Bigband bestaat uit achttien muzikanten van vanaf 18  jaar en ouder, in alle leeftijdsgroepen. Zij spelen met veel enthousiasme en energie stukken die uiteenlopen van zwoele jazz tot swingende funk. Het gezelschap wil de kwaliteit van haar spel in hoog tempo verbeteren.

Om mee te kunnen spelen in de Free Academy Bigband moet je enkele jaren les hebben gehad en het liefst ook enige samenspeelervaring, bijvoorbeeld in kleinere groepen. Het is fijn als je snel van blad kunt lezen. Natuurlijk moet je het leuk vinden om vooral swingende muziek te spelen. De ritme sectie is in principe compleet. Er is wel ruimte voor een nieuwe basgitarist. Ook is er zeker ruimte voor koper: trompetten en nog een enkele trombone. Wil je meespelen? Dan is vooraf overleg nodig met de dirigent. Het mogelijk om 2 à 3 repetities op basis van proef bij te wonen.

Hoe ziet een avond met de Free Academy Bigband er uit?

Tijdens een avond repeteren we graag een stuk of vier tot zes nummers per avond. Er is weinig tijd om groepen apart te instrueren. Een nieuw stuk moet direct al redelijk goed klinken en in de repetities zetten we daarna de puntjes op de i. In vrijwel ieder stuk is er ruimte voor solo’s. Het spelen van solo’s is, zeker in het begin, niet verplicht. Er is alle ruimte en begrip als je het eens wilt proberen. En soms drinken we ook nog wat na afloop, voor de gezelligheid. Er is geen bar in de ruimte, dus we nemen zelf wat mee.

Optreden

De Free Academy Bigband treedt enkele malen per jaar op. Dat kan zowel binnen als buiten zijn, bijvoorbeeld op een festival, in een jazz-cafe, in een restaurant met grote tuin, op  lichtjesavond in Delft of op een feestje in een zaal, etc.

Handig om te weten

Als lid/deelnemer van de FABB speel je op je eigen instrument. We repeteren in Rijswijk, in een voormalig scoutinggebouw. De VAK zorgt voor lessenaars, slagwerk en versterkers. Wat kleding betreft: soms spreken we met elkaar af in welke kleuren we optreden, bijvoorbeeld zwart met een rood accent. Dat hangt een beetje af van de locatie waar we optreden.

Lesvorm

Repeteren met de band.

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Woensdag

Start

Woensdag 23 augustus 2023

Aantal lessen

38

Locaties

Op locatie

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Free Acadamy Big Band € 546,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Korte cursus

Burlesque (korte cursus) vanaf 18 jaar

Vitaal dansen korte cursus vanaf 18 jaar

Scratch-ochtend voor blokfluitisten vanaf 18 jaar

Flamenco beginners vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info