Flamenco beginners vanaf 18 jaar

Ritmisch voetenwerk, handgeklap, sierlijke armen en trotse blikken

Ga je voor ritmisch voetenwerk, handgeklap, sierlijke armen en trotse blikken? Dan is dit de cursus voor jou. Flamenco is zwoel en streng, uitdagend en explosief. Ga mee in het ritme en stort je met passie in deze spannende en intense dansvorm, met beheerst temperament en gestileerde hartstocht. Leer de basistechnieken van Flamencodans.

Zowel mannen als vrouwen kunnen Flamencodansen. Na deze beginnerscursus kan er er een vervolgcursus worden gevolgd.
Het is een cursus voor de Spanje liefhebber. Leer om op feesten in Spanje van de partij te kunnen zijn met name met de Sevillanas dans.

Wat leer je?

In 15 lessen, van elk een uur, met live gitaarbegeleiding komen de volgende onderwerpen aan bod om een goede basis te vormen om Flamenco te kunnen dansen in diverse palos (stijlen):

Voetentechniek resulteert uiteindelijk in een ritmische warming-up voor de been- en voetspieren.
Alegrías Een vrolijke pure Flamencodans waarbij het gaat om maatvastheid, ritmegevoel en melodiebesef, maar ook om de totale presentatie (rok- , arm- en handbewegingen).
Sevillanas (1ste & 2de copla) Een feestelijke volksdans die geïntegreerd is in de Flamencodans. Deze dans is in heel Spanje populair en wordt bij allerlei gelegenheden zoals bruiloften, feesten en op feria’s gedanst (zelfs in de disco). Bij deze dans komen technieken om de hoek kijken die van belang zijn om andere vormen van Flamenco te kunnen dansen.

Dansen op live muziek

Tijdens de lessen wordt live muziek gemaakt zodat je muzikaal begeleid wordt. Dans jij sneller of langzamer, dan gaat de begeleiding hierin mee. Bij het dansen op een CD is er een vaste maat en melodie. De melodie kan bij live gitaarmuziek ook elke keer anders zijn, maar is wel altijd in de palo (stijl) waarin je danst.

Deze cursus is ook goed voor de algemene dansvorming. Na deze cursus zijn er ook nog mogelijkheden voor het volgen van een cursus op hoger niveau in de cursus intermediate Flamencodansles.

Wat heb je nodig?

Voor de korte cursus Flamencodans voor beginners van 18+ zijn schoenen met een blokhak en vrijetijdskleding voorlopig voldoende.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Maandag

Start

Maandag 26 augustus 2024

Aantal lessen

16

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Flamenco beginners € 270,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Urban 11 t/m 14 jaar

Kunstgeschiedenis

Kleurige toppers vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Romeinen vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Werken in klei vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info