Digitaal tekenen en illustreren – basis vanaf 18 jaar

Tekenen op een tablet met een smartpen in de app ProCreate

“Als je goed/om je heen kijkt zie je dat alles/gekleurd”, is schreef dichter K. Schippers al eens. Zou je die omgeving niet eens willen vangen en ermee willen spelen, de kleur veranderen, transformeren, of in krijt, verf of potlood willen vastleggen?

Tekenen op je tablet kent vele mogelijkheden. Met ProCreate teken je met één pen in allerlei verschillende stijlen van potlood tot krijt en van olieverf tot airbrush. Het voordeel van digitaal tekenen is dat je tijdens het proces alles nog kan aanpassen. Door te werken met lagen, kleurpaletten, selectie- en transformatietools kan je jouw tekening verfijnen en maak je moeiteloos verschillende versies van een tekening.

Voor wie digitaal wil leren tekenen

De basiscursus is voor tekenaars die de stap willen zetten naar tekenen met een tablet. Voor beginners als het gaat om de app en het werken met een smartpen en sneltoetsen. Voor iets gevorderden in tekenen of illustratie.

Docenten

Wat leer je?

Je leert in deze cursus je eigen omgeving te tekenen in de vorm van een dagboekje. De dingen om je heen zoals een plant, je huisdier, het eten op je bord, een verdwaalde sok of het uitzicht vanuit je raam leg je vast met telkens een andere methode.

Met de app Procreate kan je je tekeningen op een tablet maken. Je probeert verschillende penselen uit, je maakt kleurschema’s en je leert hoe je een tekening in lagen kunt opbouwen. De introductie laat je zien wat er mogelijk is en je leert dat het digitale aspect helemaal niet zo moeilijk is als het misschien lijkt.

Met de app ProCreate teken je met verschillende penselen en je leert ook hoe je ze zelf kunt creëren of wijzigen. Ook leer je werken met lagen, maskers en effecten. Met handige trucs leer je kleur, licht en schaduw aan te brengen. Je kan je eigen werk exporteren en delen op sociale media. Uiteindelijk voeg je alles wat je hebt getekend in een compositie en kan je daar zelfs zonder voorkennis een animatie van maken!

 

Het is een groepsuitleg om de techniek uit te leggen, en waar je alle tools kunt vinden. Je wordt uitgenodigd mee te tekenen en stap voor stap leer je de app kennen en in de vingers krijgen. Vervolgens experimenteer je aan de hand van kleine opdrachtjes met alle mogelijkheden van de app. Aan het eind van de cursus combineren we alle elementen uit de voorgaande lessen tot een simpele animatie.

Wat heb je nodig?

Een iPad met Apple pencil en ProCreate app (€10,99 in de app store).

Dit is niet inbegrepen bij de cursusprijs en dien je zelf aan te schaffen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Woensdag

Start

Aantal lessen

13

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Digitaal tekenen en illustreren - basis € 296,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

dag cursus

Scratch en Concert Blokfluitdag vanaf 18 jaar

De vloer op – korte cursus vanaf 18 jaar

Korte cursus

Dans je fit korte cursus vanaf 50 jaar

Aziatische Kalligrafie voor gevorderden vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info