Dans Impro – basis vanaf 18 jaar

Onderzoek je persoonlijke bewegingsmogelijkheden

Wil je naast het leren van danspasjes ook zelf een dans maken? Een dans die persoonlijk is? Wil je leren wat een expressieve dans is? Bij Dans Impro leer je te vertrouwen op je eigen bewegingskeuze en te dansen in vrijheid en zonder oordeel.

Deze cursus is voor iedereen die van dansen houdt en zich in dans wil verdiepen. Voor degene die een bewustwording en een persoonlijk proces wil ervaren in een non-verbale kunstvorm. Als je door muziek wordt geraakt en daardoor in beweging wil komen, dan is deze cursus zeker voor jou. Dansachtergrond is niet noodzakelijk.

Wat leer je tijdens de cursus improvisatie dans ?

In Dans Impro maak je een ontwikkeling door van jouw fysieke mogelijkheden in relatie tot jouw creativiteit en geest. Je leert je lichaam te beheersen en wordt vrijer in het dansen. In de Dans Impro lessen worden er verschillende danstechnieken gebruikt. Zoals de Dans Elementen, Laban movement analysis, de Bartenieff Fundamentals en principes uit de Somatic dance.

  • Je leert jouw lichaamsdelen te isoleren en ze afzonderlijk van elkaar of juist samen te bewegen.
  • Je leert over muzikaliteit en ritme in dans.
  • Je leert het verschil tussen het dansen naar een punt richten of juist een totaal open focus hebben.
  • Je leert verschillende kwaliteiten te gebruiken zoals zacht en hard, flow, licht en zwaar.
  • Je leert wat impulsen zijn en hoe je die in kan zetten in jouw dans.
  • Wat is dat expressie? Vind het plaats in je emoties? Of juist een samenspel van intuïtief bewegen en kwaliteiten gebruiken?
  • Je leert dat beweging plaats vindt niet alleen in jouw spieren, maar ook in je ademhaling, jou gewrichten en zelfs jouw bloedsomloop doen eraan mee.
  • Je leert te luisteren en aandachtig te bewegen.
  • Je leert experimenteren en onderzoeken in dans.
  • Je leert jouw lichaam beter kennen.

En dat is allemaal een heel bevredigend proces!

Elke les beginnen we met een warming up in de kring. Hierbij wordt rustig aandacht gegeven aan de ademhaling in combinatie met rustige en simpele bewegingen. Dan wordt het thema voor de les geïntroduceerd. Je krijgt een opdracht waarmee je het thema individueel onderzoekt daarmee leer je jouw beweeg impulsen te volgen. Je danst dan samen en leert te reageren op elkaar. Je gaat de verdieping in en ontdekt hoe het thema jullie samenwerking beïnvloed. We sluiten af met een groepsimprovisatie. Je leert te reageren op de groep en samen een expressieve dans maken.

Inspiratie krijg je vanuit verschillende bronnen zoals muziek, schilderijen, beelden, foto’s, materialen en natuurlijk van elkaar.

Soms zijn er bijzondere gelegenheden waar we tijdens de lessen naar toe werken. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie of een voorstelling. Dit is overigens niet verplicht. Hierover wordt ruim vooraf met de groep overlegd.

De lessen zijn geschikt voor alle niveaus. Ervaring is niet noodzakelijk.

Wat trek je aan?

Voor deze cursus is het belangrijk om comfortabele kleding aan te hebben. Je kan makkelijk zittende kleren meebrengen waar je goed in kan bewegen. Bijvoorbeeld een trainingsbroek, een shirt met korte of lange mouwen en sokken. En verder nog een positieve geest.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Lesdagen

Maandag

Start

Aantal lessen

16

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Dans Impro - basis € 222,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Klassiek ballet – beginners vanaf 18 jaar

Dans je fit vanaf 50 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info