Dans impro vanaf 18 jaar

Ontdek je eigen dans!

Wil je zélf een dans maken? Dus niet danspassen leren, maar een eigen dans laten ontstaan. Een dans die persoonlijk en expressief is. Bij Dans Impro leer je vertrouwen op je eigen bewegingskeuze, zodat je kunt dansen in vrijheid en zonder oordeel.

Voor iedereen die van dansen houdt

Deze cursus is voor iedereen die van dansen houdt en zich in dans wil verdiepen. Voor iedereen die een persoonlijk proces wil doormaken en zich bewuster wil worden van zijn eigen lichaam. Als je door muziek wordt geraakt en daardoor in beweging wilt komen, dan is deze cursus zeker voor jou.

Wat leer je tijdens de cursus improvisatie dans ?

In Dans Impro leer je je lichaam te beheersen en vrijer te worden in het dansen. Je ontwikkelt je fysieke mogelijkheden en je creativiteit. Er komen verschillende danstechnieken aan bod, zoals Instant Composition, Viewpoints-techniek, Laban movement analysis, en principes uit de Somatic dance. En er is nog veel, veel meer. Bijvoorbeeld:
• Je leert over muzikaliteit en ritme in dans.
• Je leert te luisteren en aandachtig te bewegen.
• Je leert experimenteren en onderzoeken in dans.
• Je leert je lichaam beter kennen.
• Etc.
En dat is alles bij elkaar een heel bevredigend proces!

Elke les beginnen we met een warming-up. Hierbij wordt aandacht gegeven aan de ademhaling in combinatie met rustige bewegingen. Daarna krijg je een opdracht die je individueel en met z’n tweeën onderzoekt: je leert je eigen beweegimpulsen volgen. We sluiten af met een groepsimprovisatie. Je leert samen een expressieve dans te maken.

Inspiratie voor dansbewegingen doe je op van verschillende bronnen: muziek, schilderijen, beelden, foto’s, materialen… en natuurlijk ook van elkaar. Soms zijn er bijzondere gelegenheden waar we tijdens de lessen naar toe werken. Denk aan een presentatie of een voorstelling. Dit is overigens niet verplicht.

Goed om te weten

Je hebt niets nodig voor deze cursus, behalve jezelf en loszittende kleding.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Maandag

Start

Maandag 06 februari 2023

Aantal lessen

16

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Dans impro € 277,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

No data was found

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info