Zingend herstellen van Covid en burn-out vanaf 18 jaar

Voor mensen die kampen met klachten veroorzaakt door long-covid en burn-out

Hoewel de oorzaken van long-covid en burn-out weliswaar verschillend zijn, zijn er veel overeenkomsten in klachten en hoe hiermee om te gaan. In de cursus leer je door middel van gerichte aandacht- en ontspanningsoefeningen hoe je weer contact maakt met je lichaam. Je leert d.m.v gerichte oefeningen hoe je controle krijgt over een ontspannen adem. Zangoefening trainen je spieren en maken het lichaam sterker. Lekker zingen is een groot onderdeel van de les en een fijne manier om contact met elkaar te maken en met je innerlijke zelf.

Naast het technische gedeelte wordt er in de les ook op een lichte en praktische manier aandacht besteed aan andere zaken: Hoe herken je aan je lichaam dat je tegen een grens aan loopt en hoe werkt het patroon bij jou van overbelasting? Hoe ziet een terugval eruit en hoe kun je daar anders naar leren kijken? Het feit dat je ervaringen met elkaar kunt delen in een veilige omgeving is hierin zeker een meerwaarde.

Herstel van iets moeilijks kan soms ook licht en leuk zijn

Voor aanvang aan de lessen stuurt Iris een gerichte vragenlijst naar alle deelnemers om een beeld te krijgen van ieders klachten en wensen om zoveel mogelijk maatwerk te kunnen leveren. In de les worden duidelijke zang, ontspanning- en ademhalingsoefeningen gegeven. Er wordt samen gezongen en gekeken naar de emotie van de muziek. Waar hou je van en wat doet bepaalde muziek met je? Ook zijn er mentale oefeningen die je meer inzicht kunnen geven in het proces waarin je zit. We werken met Dropbox waarin de muziek, de oefeningen, de mentale tools en de lesinhoud van elke les te vinden is.

In een groep van maximaal 12 personen geeft zangdocente Iris van der Made de cursus. Naast haar ervaring op het vakgebied van de zang is Iris zelf door astma en sarcoidose ervaringsdeskundige op het gebied van ademhalingsproblemen. Een fijne sfeer en duidelijke aanwijzingen zijn voor haar dan ook van essentieel belang in haar werk als docent.

Kijk hier het filmpje waarin Iris vertelt over de cursus zingend herstellen van Covid.

Handig om te weten

Het lesmateriaal wordt gedeeld via Dropbox. Ben je er nog niet mee bekend? Het is niet erg ingewikkeld, we leggen je het graag uit. Je moet wel toegang hebben tot internet.

De lessen vinden om de week plaats.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Vrijdag

Start

Aantal lessen

8

Locaties

OPEN

Instroom

Geen instroom mogelijk

Prijstabel

Zingend herstellen van Covid € 95,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Stemvorming beginners en gevorderden vanaf 21 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info