Chinees Penseelschilderen

Leer werken met inkt, water en de expressieve penseelstreken

In deze zomercursus van vier dagen maak je kennis met de basis technieken van Chinees penseelschilderen en ga je ook zelf vrij aan de slag. Aan de hand van de “Four Gentleman” leer je werken met inkt, water en de expressieve penseelstreken.

Het programma

Dag 1. De Grasorchidee | 10:00 – 12:30
In de eerste les leer je de mogelijkheden van je penseel kennen door lange vloeiende lijnen te zetten. Je leert ook te werken met meer of minder verdunde inkt en een compositie te maken voor je werk.

Dag 2. De Bamboe | 10:00 – 12:30
In de tweede les leer je aan de hand van de bamboestengel hoe je kunt spelen met de hoeveelheid inkt. Een droog penseel geeft een heel ander effect dan een nat penseel.

Dag 3. Inspiratie verzamelen | vrij
Op de derde dag ga je zelf naar buiten het Delftse Hout in. Je verzamelt of maakt foto’s van riet, gras, bloemen, wilgen, insecten. Ook kun je materiaal verzamelen om in de laatste les te gebruiken als penseel: zoals takjes en veren.

Dag 4. Vrij werk | 10:00 – 12:30
Met het beeldmateriaal en de objecten die je de dag ervoor hebt verzameld ga je aan de slag. Je bent vrij om naar eigen ingeving te experimenteren met de materialen en het onderwerp, maar je kunt ook juist verder gaan met het verfijnen van je techniek van de Orchidee en de Bamboe.

 

 

Wat heb ik nodig?

Het schildermateriaal is in de prijs inbegrepen. Zorg ervoor dat de kleding die je draagt vies mag worden (de inkt kun je niet uitwassen) of neem een goed schort mee.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Start

Dinsdag 17 augustus 2021

Aantal lessen

1

Locaties

OPEN

Instroom

Geen instroom mogelijk

Prijstabel

Chinees Penseelschilderen € 125,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Zingend herstellen van Covid vanaf 18 jaar

Free Acadamy Big Band vanaf 16 jaar

VAKademie

Dansroute workshop

VAKademie

Contemporary Floorwork met live muziek

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info