Zo doe je dat! Beeld en tekst 11 t/m 16 jaar

Hou je van verhalen vertellen, figuratief of abstract dan kan je hier je hart ophalen. We duiken onder in de wereld van het afbeelden en komen boven met een boek vol ideeën.

In deze cursus van 2 x 11 lessen komen verschillende stijlen van beeldillustraties langs, toegepast en autonoom, van heel modern en van nu tot ‘ouderwets’ en traditioneel

Overal om je heen zijn beelden, in boeken, games en op de TV. Deze beelden komen hier op papier tot leven. Boekillustraties, prentenboeken, tijdschriften, graffiti en Japanse stripboeken zijn onze inspiratiebron.

Docenten

Dit alles brengt met zich mee dat er veel verschillende technieken langskomen, van potloodtekeningen, schilderingen, collages en fotografie. Grafische technieken als linoleumsneden, etsen en zeefdrukken staan ook op het programma.

Waar start je met kijken/lezen, bij de tekst of de afbeelding? Meestal is het antwoord: plaatjes kijken. Deze maken je nieuwsgierig naar de tekst. Illustratie is dan de deur naar een verhaal. Beelden alleen kunnen ook een verhaal vertellen, tekst is dan overbodig of een aanvulling.

Lesblokken

De cursus bestaat uit twee blokken van 11 lessen, maar je kunt er ook voor kiezen om een van de blokken te volgen. Per blok schrijf je je in en betaal je cursusgeld.

Blok 1 staat vooral in het teken van de grafische technieken

Blok 2 start met schilderen en vrije opdrachten en techniekkeuzes

Start blok 1 donderdag 1 december en  blok 2 op donderdag 23 maart 2023 van 16.30 tot 18.00 uur.

Goed om te weten

Je hoeft niks mee te nemen naar deze cursus.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

van 11 tot en met 16 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Aantal lessen

11

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Zo doe je dat! Beeld en tekst € 158,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

dag cursus

Scratch en Concert Blokfluitdag vanaf 18 jaar

De vloer op – korte cursus vanaf 18 jaar

Korte cursus

Dans je fit korte cursus vanaf 50 jaar

Aziatische Kalligrafie voor gevorderden vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info