Corona en De VAK

Wat moet je weten?

De maatregelen rondom het corona-virus blijven veranderen. De VAK volgt de regels van de overheid. Wanneer er veranderingen optreden die gevolgen hebben voor De VAK, de lessen en cursussen wordt er een update op de website geplaatst.

De VAK, locatie OPEN, heeft naast de regels die gelden voor kunsteducatie, ook te maken met de regels voor bibliotheken.

Telkens overlegt De VAK met DOK over de huidige of komende maatregelen om het verblijf in OPEN zo veilig en prettig mogelijk te maken.

En natuurlijk houden wij ons aan de landelijk geldende regels.

PowerPoint-presentatie

Ventilatie

Ventilatie is zeer belangrijk om eventuele besmetting te voorkomen. In OPEN is in elke ruimte, dus zowel in lokalen als in de ruimten op de eerste verdieping, als op het podium op de begane grond, voortdurende aanvoer van lucht van buiten. De lucht wordt dus in de lokalen, op het podium en in de ruimten op de eerste verdieping voortdurend ververst.

Vanaf zaterdag 5 juni geven wij weer binnen lessen en cursussen op al onze locaties. Aan kinderen, jongeren, jeugd en volwassenen.

Wat betekent dit voor mijn les?

Van jouw docent krijg je informatie over de start van de lessen, de locatie, hoe lang jouw cursus doorgaat en de regels in de studio.

 

Goed om te weten

We mogen jullie allemaal weer in het echt zien en daar zijn wij heel blij mee. Er zijn wel een paar regels waar we ons allemaal aan moeten houden. 

De anderhalve meter afstand blijft gelden en je gaat niet naar de les met (milde) klachten.

OPEN

OPEN is vanaf maandag 7 juni geopend zoals voor de lockdown. Op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 23.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Het Proeflokaal is open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Je mag weer binnen zitten met een lekkere kop koffie of thee bij Het Proeflokaal. Natuurlijk mag je ook een plekje zoeken op het terras.

De VAK brengt cursisten, ouders en/of verzorgers van cursisten per e-mail op de hoogte over veranderingen wanneer er nieuwe maatregelen rondom corona zijn. Er kan een paar dagen tussen het nieuws en onze berichtgeving zitten. Wij wachten altijd op het laatste nieuws over onze sector en de gemeentelijke bepalingen.

De docenten houden contact met hun cursisten over de lessen.