Waterweek – Indiase danspresentatie en workshop

Datum: 22-3-2024
Tijdstip: 16.00 uur
Kosten: gratis

16.00 uur ‘Gagri Phooti’ – dans

Gagri Phooti’ oftewel de gebroken pot is een choreografie gebaseerd op regels van de dichter Kabir ‘भला हुआ मोरी गगरी फूटी, मैं पनिया ं भरन से छूटी मोरे सिर से टली बला ‘… vrij vertaald:

‘Mijn pot is verbrijzeld is, wat een gezegende toestand. Ik hoef niet langer te vechten om water te halen. Mijn hoofd is verlicht omdat deze last is opgeheven’.

Deze regels zijn nog steeds relevant voor de vele vrouwen die hun hele leven maar eindeloos blijven lopen om water te halen. De dans gebaseerd op de woordenschat van Bharatnatyam en hedendaagse dansvormen, probeert de ontberingen van deze vrouwen weer te geven.

16.30 uur Finding the Flow Within – dansworkshop

In deze workshop maak je kennis met Bharatnatyam, een klassieke Indiase dansvorm. Danseres Radhika zal ook meer achtergrond geven over de invloed van de natuur op het Indiase dansvocabulaire. Verder komt ook de filosofie en evolutie van dansvormen aan bod en maakt ze de link tussen de ‘rights of rivers’ en ‘finding the flow within’. 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info