Schrijfworkshop: Verhalen delen, verhalen maken

Datum: 6-7-2021
Tijdstip: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: Gratis

De geschiedenis is niet compleet zonder de blik van vrouwen. Dat spreekt voor zich, maar is nog niet vanzelfsprekend. Daarom richt Museum Prinsenhof Delft dit jaar haar Delftse blik op vrouwen. We kijken door nieuwe ogen naar het verleden door de verhalen van de vrouwen rondom Willem van Oranje te vertellen. En we schijnen nieuw licht op onderwerpen die vrouwen van alle tijden verbinden zoals liefde, succes, moederschap en rouw.

We nodigen alle Delftse vrouwen uit hun verhaal te delen. Over wat zij willen meegeven aan volgende generaties, zodat we samen een completer beeld krijgen van onze tijd. Schrijf jij mee om met jouw historie de toekomst te helpen?

De workshop

We kennen ze allemaal: vrouwen in onze omgeving die ons inspireren. De buurvrouw met haar altijd opgewekte humeur, je moeder die er altijd voor je is, je zus die een eigen bedrijf start, die vriendin die durft te staan voor de liefde van haar leven. Hoe mooi zou het niet zijn als deze verhalen zichtbaar worden en bewaard blijven? Wellicht heb je ook een eigen verhaal dat de moeite waard is om te delen? Doe dan mee met deze workshop.

In de schrijfworkshop “Verhalen delen, verhalen maken”krijg je tips over hoe je een verhaal op kunt schrijven. We volgen daarvoor een 7-stappen-plan. Die stappen kan iedereen volgen. Je hebt geen schrijfervaring nodig om aan deze workshop mee te kunnen doen. Een portie nieuwsgierigheid en enthousiasme komt wel goed van pas. Aarzel niet, je hebt vast genoeg te vertellen.

De workshop wordt aangeboden in samenwerking met De VAK Centrum voor de kunsten (www.vak-delft.nl) en gegeven door Peet van Duijnhoven. Zij is docent creatief schrijven bij De VAK en heeft jarenlange ervaring in het maken en begeleiden van schrijfworkshops.

Aanmelden

Deelname is gratis. Klik hier om je aan te melden voor één van de drie data. Na aanmelding ontvang je een link.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info