Saturdance – Introdans!

Datum: 5-2-2022
Tijdstip: 14.00 tot 15.30 uur

Introdans viert dit seizoen een gouden jubileum. Het gehele seizoen 2021/2022 staat in het teken van de hoogtepunten uit 50 jaar Introdans. Eén daarvan is de hallucinerende choreografie In Memoriam van de wereldwijd gelauwerde Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui.

Cherkaoui maakte dit werk als eerbetoon aan zijn voorouders. In een denkbeeldige onderwereld verkennen de dansers polariserende krachten als aantrekking en afstoting, zachtheid en agressie, magnetisme en antimagnetisme om zo de betekenis van het woord ‘harmonie’ te onderzoeken. Vooral de scènes waarin de dansers als derwisjen om elkaar heen draaien of, al dribbelend op hun spitzen, de voor Cherkaoui zo typerende armbewegingen uitvoeren, zijn ronduit bedwelmend. Een belangrijke rol daarbij spelen zeker ook de muziek van het Corsicaanse polyfone ensemble A Filetta.

Wie is jouw docent?

In deze workshop dompelt Introdansdocente Mironne Gerritsen je onder in het repertoire van Sidi Larbi Cherkaoui en de wereld van Introdans. Onder Mironnes enthousiaste leiding onderzoek je de dansbewegingen uit de choreografie In Memoriam en leer je een deel van het stuk aan.

Het niveau

Intermediate/advanced. Deze workshop is voor iedereen met ervaring in de dans.

Introdans danst In Memoriam op woensdag 9 en donderdag 10 februari in een extra jubileumprogramma tijdens het Holland Dance Festival in theater Amare, Den Haag. Kijk voor meer informatie en tickets op https://introdans.nl/programma/holland-dance-festival/

Met dank aan Hans Gerritsen voor de foto.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info