Saturdance – Introdans

Datum: 8-10-2022
Tijdstip: 14.00 uur
Kosten: € 16,00

met Oceana van Lucinda Childs (intermediate/advanced), docent Mironne Gerritsen

In deze workshop dompelt Introdansdocente Mironne Gerritsen je onder in het repertoire van choreografe Lucinda Childs, de koningin van de minimalistische dans en het nieuwe Introdansprogramma Aqua. Onder Mironne’s enthousiaste leiding onderzoek je de dansbewegingen uit de choreografie van de Introdanspremière Oceana van Lucinda Childsen leer je een deel van het stuk aan.

Over Oceana

In Oceana lijken de dansers te dansen onder de zee, mede door een gigantische videoprojectie van deinend water op de achtergrond. Terwijl een Argentijns koor ons zachtjes in de oren fluistert, trippelen de dansers over het toneel in de kenmerkende rustgevende, repetitieve dansstijl van choreograaf Lucinda Childs. Speciaal voor Introdans maakt deze ‘koningin van het minimalisme’ een versie met extra veel dansers.

Het programma Aqua gedanst door Introdans is o.a. te zien op 30 september in Zoetermeer en op 8 oktober in Leiden. (Meer info over Aqua)

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info