Saturdance – Contemporary repertory: Studies 1.0

Datum: 17-2-2024
Tijdstip: 14.00 uur
Kosten: € 17,00

level:  intermediate/advanced

docent: docent Samir Calixto

Saturdance – Contemporary repertory: ‘Studies 1.0’

We zijn heel blij dat Samir weer even terug is uit het buitenland en tijd kon vrijmaken voor een Saturdance workshop met zijn eigen choreografische materiaal! Deze workshop is gebaseerd op de choreografie Studies 1.0: een werk samengesteld uit voorbereidingen voor In Fuga, op muziek van J.S. Bach (The art of fugue) en The Biber studies (op muziek van Heinrich Biber). Deze choreografie is instinctief muzikaal, waarbij de intense fysieke beleving van de dans heerlijk vonkt met de strakke muzikale structuur. De paradox tussen vrijheid en beperking terwijl je danst op prachtige muziek, wat een mooie uitdaging voor gevorderde moderne dansers!

Over Samir

De van oorsprong Braziliaanse danser Samir Calixto kwam in 2004 naar Nederland, vond al snel als maker zijn plek bij het Korzo theater en is inmiddels een wereldberoemd freelance choreograaf voor verschillende gezelschappen. Zijn bekendste werken zijn o.a. ‘Winterreise tetralogy’, 4 seasons (genomineerd voor de ‘Zwaan’ en winnaar van de eerste BNG Excellent Talant Award), ‘M’ (geproduceerd door Korzo en het NDT), Summa (met het Cello Octet Amsterdam) en Dido Aeneas Us and all. 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info