Saturdance – Conny Janssen Danst

Datum: 26-3-2022
Tijdstip: 14.00 uur
Kosten: € 15,00

Met dansers Yanaika Holle en Maud Huizing ga je aan de slag met repertoire uit de voorstelling HOME. Waar Conny Janssen in ander werk vaak op zoek gaat naar contrasten, gaat het in HOME juist over gelijkenissen. In duetten en groepsmateriaal wordt daarom meer gezocht naar overeenkomsten, naar dat gevoel van erbij horen. Naar dat gevoel ga je zelf ook op zoek in de workshop.

Docent: Yanaika Holle en Maud Huizing

Niveau: intermediate/advanced

Leeftijd: 16+ 

Over de docenten

Maud is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en was in seizoen 2016/2017 één van de vier jonge dansers in het ROOM FOR TALENT programma van Conny Janssen Danst. Daarna kreeg zij een contract aangeboden als professioneel danseres. Ze was te zien in succesvolle voorstellingen in theater en op locatie zoals HOME, INSIDE OUT, MIRROR MIRROR, BROOS en in het werk van jonge makers in zes edities van DANSLOKAAL.

Dans geeft mij de mogelijkheid nieuwe werelden te creëren en deze te delen met een publiek. Het communiceren door middel van beweging en fantasie maakt dat ik telkens weer vol nieuwe energie de studio uitloop.

Yanaika is in Conny Janssen Danst de danser die het langste verbonden is aan het gezelschap. In 1999 studeerde ze af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten en was tijdens haar stage voor het eerst te zien in werk van Conny Janssen: Kus van een Vis. Sindsdien is zij bijna elk seizoen betrokken geweest bij succesvolle voorstellingen in het theater en op locatie. O.a. in Licht, So Here We Are, How Long Is Now, INSIDE OUT, MIRROR MIRROR, Courage en BROOS. Ook danste ze in werk van jonge makers tijdens diverse edities van Brand New en DANSLOKAAL. In de lockdownjaren verkende zij haar choreografisch talent: voor Monuments in Solitude (2020) maakte zij de solo Cepa en voor Framed Extended (2021) het groepsstuk Fremd (a) over gender.

Dans bevat voor mij o.a. fysieke en emotionele uitdagingen die ik vaak met veel passie, lol en intimiteit deel met collega’s. Een waardevol proces waarin ik altijd leer en waarmee ik uiteindelijk het publiek en mezelf probeer te raken op wat voor manier dan ook.

Over de voorstelling

Conny Janssen Danst presenteert HOME: een remake van de succesvolle dansvoorstelling uit 2017 over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar. Met de coronapandemie krijgt het begrip ‘thuis’ een nieuwe lading en is de voorstelling zelfs actueler dan ooit.

HOME draait om de vraag wat ‘thuis’ betekent. Het is vaak meer dan stenen, meer dan een fysieke ruimte. Wat maakt dat je je thuis voelt, waar ben je thuis? Is het een plek, de mensen om je heen, of gaat het om een ‘sense of belonging’?

Zoals vaker in mijn werk, gaat HOME over de mens in relatie tot de ander en hoe we ons verhouden tot die ander. Ik denk dat we zijn wie we zijn door, met, ondanks en dankzij die ander. Dat heeft zowel een persoonlijke als een sociale kant.” – Conny Janssen 
Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dansers – jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen voor HOME met livemuziek gecomponeerd door soundscape artist Michel Banabila en cellist Maarten Vos, tijdens de voorstelling uitgevoerd door Maarten Vos of Karel Bredenhorst.

HOME is t/m 6 april te zien in de Nederlandse theaters.

Speellijst

www.connyjanssendanst.nl

Foto’s:  Voorstelling HOME © Andreas Terlaak, Portretten © Salih Kiliç

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info