Saturdance – Ballet@The Movies

Datum: 19-2-2022
Tijdstip: 14.00 uur
Kosten: € 15,00

Een bijzondere klassiek ballet-workshop van een zeer bekende docent en dansmaker uit Den Haag: Rinus Sprong! 

Het al oude zweverige cliché van de zoete lieflijke dansers heeft Rinus Sprong al heel lang achter zichgelaten. Ballet leent zich volgens hem, anders dan bij de meeste dansstijlen het geval is, als geen ander om op diverse manieren geïnterpreteerd te worden. Waar het om ’stoer’ gaat bijvoorbeeld in Hip-Hop, of ‘sexy en macho’ zoals bij Latijns-Amerikaans is bij ballet alle kleuren van de regenboog mogelijk. Krachtig, viriel, kwetsbaar, machtig, verleidelijk, dominant en onvoorspelbaar zijn enkele steekwoorden. Van James Bond, via Marilyn Monroe tot aan Harry Potter kunnen verborgen zitten in de beweging. Durf te voelen welke uithoeken van onze fantasie gedanst kunnen worden. Hoe ver gaat jouw passie in de beweging? 

Wie is jouw docent?

Rinus heeft een zeer indrukwekkende en veelzijdige dans- en theatercarrière. Hij danste o.a. bij gerenommeerde gezelschappen als de junioren van het Nederlands Danstheater, Introdans, Scapino en Bat Dor Dance Co. Als maker bij o.a. De Dutch Don’t Dance Division, de TV programma’s ‘So you think you can Dance’ en ‘The ultimate Dance Battle’ ontdeed hij het klassiek ballet groots van zijn stoffige imago. Naast dans zijn ook theater en zang grote passies van Rinus. 

Niveau:  Intermediate/Advanced

Leeftijd: 16+ 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info