Saturdance – Ballet variatie: Raymonda

Datum: 20-1-2024
Tijdstip: 14.00 uur
Kosten: € 17,00

level: intermediate/advanced

docent: Sophathai Kanthatham

intermediate/advanced, docent Sophatai Kanthatham

Zin om je klassieke ballettechniek aan te scherpen? Altijd al een klassieke variatie willen leren? Nieuwsgierig naar de dansante uitdagingen die in zijn ontroerende liefdesverhaal Raymonda zitten?

Kom dan naar deze inspirerende workshop, waarin je je o.l.v. van Sophatai Kanthatham stort op de mooie variaties uit Raymonda. 

Over het Raymonda

Raymonda is het laatste grote meesterwerk van de beroemde choreograaf Marius Petipa (1818-1910), bekend van balletten als The Sleeping BeautyDe Notenkraker en Het Zwanenmeer. In Raymonda kon Petipa al zijn kennis en ervaring verder uitwerken, waardoor het ballet in choreografisch opzicht misschien wel zijn beste werk is. Dit komt niet alleen door de indrukwekkende demonstratie van de klassieke ballettechniek, maar ook door de wervelende caractèredansen uit de derde akte.

Een negentiende-eeuws, Russisch ballet dat zich afspeelt in het Frankrijk en Hongarije van de middeleeuwen en dat dansstijlen van ultiem klassiek ballet tot zwaardvechtdansen, Arabische dansen en Oost-Europese volksdansen bevat: Raymonda is in alle opzichten een product van uiteenlopende invloeden. 

Tip: Tot en met 1 januari danst het Nationale Ballet in Nationale Opera & Ballet Raymonda.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info