Saturdance – Balanchines concerto Barocco

Datum: 9-4-2022
Tijdstip: 14.00 uur
Kosten: € 15,00

In deze workshop leer je een choreografie geïnspireerd op ‘Concerto Barocco’, een van de meesterwerken van George Balanchine! George Balanchine is één van de meest invloedrijke choreografen van de 20e eeuw. Hij was medeoprichter van het New York City Ballet en bleef meer dan 35 jaar artistiek directeur.

‘Concerto Barocco’ werd gechoreografeerd op het Dubbelvioolconcert in D Mineur van Johann Sebastian Bach. Dit neoklassieke ballet staat bekend om zijn poëtische, atletische en muzikale kenmerken. De zuiverheid van lijnen, snel voetenwerk en dynamiek van bewegingen creëren een betoverende esthetiek in de ruimte. Voor deze workshop heb je ruime ervaring in klassiek ballet nodig.

Docent: Sophatai Kanthatham

Leeftijd: 18+

Niveau: advanced

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info