Workshop Qi Gong voor senioren

Datum: 24-3-2022
Tijdstip: 13.30 tot 15.00 uur
Kosten: € 5,00

Deze workshop is een van een reeks workshops en lezingen speciaal voor senioren georganiseerd door Odensehuis de Linde Delft en De VAK. Vier VAKdocenten verzorgen elk twee middagen op het gebied van zang, dans, Qi gong en kunstgeschiedenis.

Elke middag heeft een eigen thema. Je kunt deelnemen aan een of meerdere workshops. De kosten zijn € 5,00 per persoon per middag. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar anita@odensehuisdelindedelft.nl of via het telefoonnummer 06-29333221.  Meer informatie vind je op de website odensehuisdelindedelft.nl.

Qi Gong workshop Hofstee: beter in balans met meer energie

Qi Gong betekent vrij vertaald ‘energietraining’. Het is een eeuwenoude Chinese ademhalings- en bewegingsleer. Door Qi Gong word je je bewuster van je lichaam, houding en ademhaling. Je traint zowel je lichaam als je geest. Het resultaat: meer energie (de Qi uit Qi Gong), meer weerstand, meer rust, balans, coördinatie en verbinding.

Goed voor iedereen

De workshop Qi Gong in Hofstee is voor alle leeftijden. Eigenlijk voor iedereen die ontspanning, balans en vitaliteit zoekt. Qi Gong is daarnaast zeer geschikt als je aan het herstellen bent van een ziekte, of als je wat ouder wordt en je lichaam en geest fit wilt houden. Of gewoon als je je weerstand en vitaliteit wilt verhogen. De docent helpt je bij het individueel aanpassen van de oefeningen aan je eigen conditie, zodat je kunt groeien.

Wat leer je?

In de workshop maak je je de basisprincipes van Qi Gong eigen. Je leert een aantal mooie Qi Gong-oefeningen waarin vloeiende bewegingen en ademhaling centraal staan. Je zult merken dat je houding, balans en coördinatie verbeteren, je ademhaling kalmer en dieper wordt, dat je je rustiger en energieker gaat voelen, ook buiten de lessen. In het dagelijks leven heb je hier profijt van!

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info