Middagconcert – Leonardo Palacios

Datum: 24-5-2023
Tijdstip: 14.00 uur

Klassieke gitaarmuziek met Latijns Amerikaanse invloeden

Middagconcert van De VAK voor iedereen die zin heeft in muziek, maar speciaal voor senioren in de wijk De Tanthof!

Het programma bestaat uit muziek van Spaanse en Zuid-Amerikaanse componisten. Het gitaar repertoire , met name die van de Spaanse romantici en moderne componisten, weerspiegelt de kleuren van de oude Moorse cultuur. Zoals in de werken van Albeniz, Torroba ,Tárrega en Joaquin Rodrigo.

Daarnaast speelt Leonardo Palacios de werken van de uit Paraguay afkomstige componist Agustin Barrios Mangoré. Werken die getuigen van zijn virtuositeit en expressie.

In Montevideo (Uruguay) begon Leonardo op 14-jarige leeftijd met zijn gitaar- en muziekstudie. Via Barcelona kwam hij in 1984 naar Nederland om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium bij maestro Antonio Pereira-Arias. De gitarist en componist maakt nog steeds zijn eigen muziek en geeft gitaarles bij De VAK. “De gitaar is een van de weinige instrumenten waarmee je grote contrasten in klankkleur kunt maken. Net als een schilder kunnen wij al die kleuren gebruiken”.

Goed om te weten

Het concert begint om 14.00 uur.

Het concert is gratis te bezoeken.

Wil je zeker zijn van een plaats? Reserveer dan door een mail te sturen naar info@vak-delft.nl. Vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en dat het gaat om het concert 24 mei a.s. Bellen met De VAK kan ook: 015-8904901.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info