Lunchpauzeconcert – Tamara Obreskova

Tijdstip: 12.00 uur
Kosten: € 5,00

Tamara Obreskova en haar collega’s nemen je mee op een reis door de wereld van opera met bekende & onbekenden nummers, waaronder stukken uit Opera “Demon” van A.Rubinstein uit het operarepertoire. Tijdens deze reis wordt ze begeleid door pianist en dirigent Ardjoena Soerjadi.

VAKdocent Tamara Obreskova is een zeer veelzijdig zangeres in het klassieke opera- en liedrepertoire, maar ook als jazzzangeres staat zij haar mannetje. Daarnaast is Tamara zangdocent, coach, dirigent en stemdokter. Tamara studeerde aan het conservatorium in Minsk en heeft zich daarna verder in Opera verdiept. In Lúbeck en Parijs kreeg ze lessen van Galina Vishnevskaya, de vrouw van Mstislav Rostropovich. Ook heeft ze een masterclass gedaan bij Willard White, die in het begin van zijn carrière door Maria Callas begeleid werd. In Nederland is ze onder andere door Christina Deutekom en Semon Rozin, een voormalige dirigent van de Reisopera, vele jaren gecoacht. Tamara was te zien en te horen in o.a. Mozarts Requiem, Bachs Mattheus Passie en diverse Belcanto en Operarecitals in de Dolen, Vredeburg te Utrecht, het Concertgebouw in Amsterdam en de Muziektheater aan ’t IJ met een bijzondere première van 100 jaar jubileum opera “Rayok” van Dmitri Shostakovich. Op het moment is ze ook een soliste van kamerorkest Conforto.

Het Lunchpauzeconcert

Elke derde dinsdag van de maand is er traditiegetrouw een VAK Lunchpauzeconcert. Theater de Veste en De VAK zijn een samenwerking gestart en vanaf maart 2021 vinden de concerten plaats in het Theatercafé van Theater de Veste.

De live concerten worden in eerste instantie exclusief aangeboden aan de oudere en/of minder mobiele Delftenaren. De afgelopen lockdown zijn zij, misschien nog wel meer dan alle andere inwoners van Delft, erg geïsoleerd geweest. Zij verdienen het om eventjes in het zonnetje te worden gezet. Al ons andere trouwe publiek kan live online kijken en luisteren naar de concerten via YouTube.

Kaarten voor het concert zijn te koop via Theater de Veste voor € 5,00. Bij het concert zit een lunch inbegrepen die na afloop van het concert plaatsvindt, in aanwezigheid van de muzikanten.

Het Lunchpauzeconcert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info