Lunchpauzeconcert – Stephanie Francke en Ed Baatsen

Datum: 16-1-2024
Tijdstip: 12.15 uur
Kosten: gratis

Saxofoniste Stephanie Francke en pianist Ed Baatsen spelen samen in de nieuwe groep kwintet Round Square. Daarnaast spelen zij in diverse (jazz) formaties. 

In OPEN geven de twee VAKdocenten een concert met voornamelijk eigen werk. Moderne jazz, maar met een duidelijk eigen signatuur. De muziek kenmerkt door sterke melodieën, verrassende harmonieën, spannende improvisaties en veel interactie.  

De pers over de muziek van Stephanie Francke: 

“Open , speels, gedurfd, soms melancholiek en poëtisch, dat is de muziek van Stephanie Francke”.(Coen de Jonge, Jazzism) 

De pers over de muziek van Ed Baatsen : 

“Wijd uitlopende improvisaties brengt hij met één noot – of de aanzet ervan – terug in de wereldwijde jazztraditie, waarin swing, rijke melodievorming en het geluid van druipende jazzjaren als die van het vijfde decennium van de vorige eeuw elkaar aanvullen”. 

(Rinus van der Heijden, Jazzenzo) 

“Ed Baatsen behoort tot de meest originele en talentvolle jazzcomponisten van het land” 

(Ruud Meijer , HP/DeTijd) 

Het Lunchpauzeconcert

Elke derde dinsdag van de maand is er traditiegetrouw een VAK Lunchpauzeconcert op het podium in OPEN. Het concert bezoeken is gratis.

Het Lunchpauzeconcert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info