Lunchpauzeconcert juni – Een ode aan Joni Mitchell

Datum: 15-6-2021
Tijdstip: 12.45 uur

Elke derde dinsdag van de maand is er een lunchpauzeconcert. Er mag weer beperkt publiek aanwezig zijn. Kaarten zijn te koop via Theater de Veste. Alle lunchpauzeconcerten worden ook uitgezonden via ons YouTube kanaal.

Klik hier voor het concert.

Een ode aan Joni Mitchell VAKdocenten Iris van der Made (zangeres) en Paul Pleijsier (gitarist) spelen de muziek van Joni Mitchell en vertellen de verhalen achter de bekende klassiekers zoals Joni ze oorspronkelijk componeerde. Ook zal er een bijzonder gastoptreden zijn van pianist en VAKdocent Ed Baatsen. Haar eerste liedjes zong Joni voor haar medepatiënten toen ze als 9-jarig meisje voor langere tijd in het ziekenhuis verbleef ten gevolge van polio. Toch had ze in haar jongste jaren vooral een passie voor schilderen. Daar kwam verandering in toen een leraar van haar school opmerkte: “Maar als je zo kunt schilderen met een kwast, kun je dat óók met woorden…” En inderdaad, ze bleek de gave te hebben om persoonlijke gevoelens, relaties en tragedies op onnavolgbare wijze te vertalen in haar stem en haar muziek. Joni Mitchell wordt sindsdien gezien als een van de meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van de 20e eeuw. Een duik in haar werk, haar carrière en leven brengt een golf aan talenten en successen met zich mee. Misschien is naast ‘creativiteit’ wel haar grootste kracht, haar behoefte en gave om bekende paden te verlaten en nieuwe avonturen aan te gaan. Concert bijwonen? De live concerten worden in eerste instantie exclusief aangeboden aan de oudere en minder mobiele Delftenaren. De afgelopen maanden zijn zij, misschien nog wel meer dan alle andere inwoners van Delft, erg geïsoleerd geweest. Zij verdienen het om eventjes in het zonnetje te worden gezet. Al ons andere trouwe publiek zal kan online kijken en luisteren naar de concerten. Kaarten voor het concert zijn te koop via Theater de Veste voor € 5,00, inclusief koffie en gebak na afloop.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info