Lunchpauzeconcert – Ingunn Kristjánsdóttir en Nea Maria Korpelain Blæbrigði

Datum: 19-3-2024
Tijdstip: 12.15 uur
Kosten: gratis

Samen vormen Ingunn Kristjánsdóttir en Nea Maria Korpelain het muzikale duo Blæbrigði (Tinten). Met hun unieke combinatie van klassieke en folkklanken creëren ze originele arrangementen die de tradities van Scandinavische folk muziek met een moderne twist verenigen. De diepe tonen van de cello en de expressieve klanken van de viool smelten samen tot een betoverend geheel.

Ingunn en Nea hebben elkaar ontmoet bij De VAK, waar ze beiden als docent werkzaam zijn. Tijdens het lesgeven ontdekten ze hun gedeelde passie voor volksmuziek uit hun geboortelanden en besloten ze om hun krachten te bundelen. Het resultaat is Blæbrigði, waarbij traditionele Scandinavische melodieën worden verweven met een moderne, barokke twist.

Geniet van de prachtige klanken en bijzondere arrangementen van Blæbrigði en laat je meevoeren door hun muzikale verbeeldingskracht.

Het Lunchpauzeconcert

Elke derde dinsdag van de maand is er traditiegetrouw een VAK Lunchpauzeconcert op het podium in OPEN. Het concert bezoeken is gratis. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer gewaardeerd.

Het Lunchpauzeconcert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info