Lunchpauzeconcert – Falou Lansink

Datum: 19-4-2022
Tijdstip: 12.00 uur
Kosten: € 5,00

Als vijfjarige na een proefles was Falou verkocht. Ze moest en zou op celloles! Na veel muzieklessen en het conservatorium speelt ze nu in diverse ensembles en geeft Falou les op De VAK. “Het leuke aan de cello is dat de cello zoveel kan. Je kunt er prachtig op zingen, maar ook stoere baslijntjes of mooie tango’s op spelen”.

Tijdens het lunchpauzeconcert speelt Falou Sonata in G minor, op.19, Sergei Rachmaninoff op een cello van Jaap Bolink die haar ter bruikleen is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Zij wordt daarbij begeleid door pianist Hans Spruit.

Programma:

– Sonata in G minor, op.19, Sergei Rachmaninoff

I Lento

II Allegro Scherzando

III Andante

IV  Allegro mosso

Falou Lansink (1996) begon op haar vijfde met cellolessen bij Alexandra Vierkant in Assen. Daarna studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Lucia Swarts. Momenteel is ze bezig met haar master aan Codarts in Rotterdam bij Joachim Eijlander. Ze is lid van het Nationaal Jeugd Orkest en is daarnaast cellist bij ensemble FLUWEEL. Falou heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Dimitri Ferschtman, Harro Ruijsenaars, Timora Rosler, Jeroen den Herder.

Het Lunchpauzeconcert

Elke maand is er traditiegetrouw een VAK Lunchpauzeconcert. Theater de Veste en De VAK zijn een samenwerking gestart en vanaf maart 2021 vinden de concerten plaats in het Theatercafé van Theater de Veste.

De live concerten worden in eerste instantie exclusief aangeboden aan de oudere en/of minder mobiele Delftenaren. De afgelopen lockdown zijn zij, misschien nog wel meer dan alle andere inwoners van Delft, erg geïsoleerd geweest. Zij verdienen het om eventjes in het zonnetje te worden gezet. Al ons andere trouwe publiek kan live online kijken en luisteren naar de concerten via YouTube.

Kaarten voor het concert zijn te koop via Theater de Veste voor € 5,00. Bij het concert zit een lunch inbegrepen die na afloop van het concert plaatsvindt, in aanwezigheid van de muzikanten.

Het Lunchpauzeconcert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info