Kunst op vrijdag – Universum Max Beckmann

Datum: 19-4-2024
Tijdstip: 10.00 tot 12.00 uur
Kosten: € 17, 50

Goed voorbereid naar een tentoonstelling of de kennis ophalen na het bezoek? Volg van februari tot en met juni een verdiepende lezing op de vrijdagochtend. Alexandra Oostdijk, kunsthistoricus en directeur van museum Paul Tetar van Elve vertelt over een van de vele interessante tentoonstellingen in de buurt (of iets verder weg) 

Universum Max Beckmann – Kunstmuseum Den Haag (t/m 20 mei) 

De tentoonstelling laat de wereld zien door de ogen van Max Beckmann. Een unieke schilder die betekenis gaf aan de chaos van de moderne wereld om hem heen. Een schilder met een zeer expressieve en krachtige schilderstijl en schildertechniek. Hij woonde een tijdje in  Amsterdam nadat hij moest vluchten uit Duitsland. Zijn kunst dook onder dankzij kunsthandelaar Lütjens. We gaan in op zijn werk en op het fenomeen ‘entartete Kunst’. Welke kunst werd niet geaccepteerd in het Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Foto: Mounir Raji
Foto: Mounir Raji

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info